Μνημείο για τους πεσόντες αστυνομικούς

Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση εκπροσώπων διαφόρων φορέων και πλήθους αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και συγγενών θυμάτων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ, εκτός των άλλων, τιμήθηκαν οικογένειες πεσόντων αστυνομικών, αλλά και ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης που φιλοτέχνησε το μνημείο και ο δωρητής του μνημείου Γιώργος Τσούκαλης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

«Κλίνω το γόνυ στους πεσόντες και εύχομαι να είναι η μνήμη τους άσβηστη, αιωνία», ανέφερε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση και τόνισε: «Οι εκλιπόντες έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα αξίζει, συναφώς, να μη λησμονούμε ποτέ ότι η πατρίδα μπορεί να υπάρχει, χωρίς εμάς, αλλά εμείς δεν υπάρχουμε χωρίς την πατρίδα. Και η πατρίδα μεγαλούργησε όταν υπήρχαν άνθρωποι που ήταν διατεθειμένοι να εκτελέσουν το καθήκον τους, και να προσφέρουν ακόμα και τη ζωή τους, όταν το απαιτούσε το καθήκον και η πατρίδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε: «Υπηρέτησαν ένα θεσμό, ο οποίος είναι ένα από τα θεμέλια του κράτους και της δημοκρατίας μας και θυσιάστηκαν γι’ αυτόν τον θεσμό και για την τιμή αυτού του θεσμού. Τι μεγαλύτερη τιμή για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους τους, αλλά και τους συμπολίτες τους!»

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, εξέφρασε τον σεβασμό του στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και υπογράμμισε: «Το μνημείο αυτό θα μας θυμίζει την υποχρέωσή μας να μην ξεχάσουμε τη μάχη που έδωσαν, πιστοί στις υποσχέσεις τους, γιατί θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, για να διαφυλάξουν τα αγαθά των συνανθρώπων τους. Και ακόμα θα μας θυμίζει το δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, και οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας, ως άξιοι συνεχιστές τους, έχοντας καθημερινό οδηγό μας, το θάρρος και την αυταπάρνησή τους».

Σημειώνεται ότι από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα 129 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων.