Μουζάλας για Τούρκους στα hotspots: Θα έχουμε και Έλληνες στα τουρκικά παράλια

Για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, την Frontex και συνολικά το ζήτημα του προσφυγικού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Διευκρίνισε συγκεκριμένα πως αντιστοίχως θα υπάρχουν και Έλληνες στα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Newsit.gr ο Νίκος Τόσκας
επιβεβαίωσε πως το πρωτόκολλο που υπέγραψε την περασμένη Τρίτη στη Σμύρνη με τον Τούρκο ομόλογό του, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών – όχι απαραίτητα αστυνομικών- στα ελληνικά νησιά για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε πως «θα έχουμε κι εμείς Έλληνα αξιωματούχο στα τουρκικά παράλια. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί πως για παράδειγμα δεν θα επιστρέψουμε στην Τουρκία τρεις Γεωργιανούς που μπορεί να μπήκαν στην Ελλάδα από την Αλβανία. Είναι μία διεθνής μέθοδος, μία τεχνική μέθοδος».

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον έλεγχο η Frontex, ο κ. Μουζάλας απάντησε αρνητικά, ενώ σχετικά με την ανθρωπιστικής φύσης βοήθεια που θα παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες όσο βρίσκονται στη χώρα, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως θα πρόκειται για «φαγητό, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στοιχειώδεις ανάγκες».

«Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το χάος. Το χάος δημθιουργήθηκε επειδή οι χώρες του Βίζενγκραντ…», συνέχισε ο Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο σε εκείνο το σημείο υπήρξε προφανώς κάποιο τεχνικό πρόβλημα, με τον ήχο να κόβεται και λίγο αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός «πήγε» απότομα σε διαφημιστικό διάλειμα! Η εκπομπή Καλημέρα, του skai με τον Γιώργο Αυτιά, δεν συνεχίστηκε… ποτέ και μετά από αρκετή ώρα προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων, ξεκίνησε πρόγραμμα για το talent show X Factor!