Το NATO ψάχνει για ρωσικά υποβρύχια στην Μεσόγειο – Ποιος ο ρόλος του αεροπλανοφόρου Eisenhower;

Δυο αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Συρίας. Το γαλλικό Charles De Gaulle εδω και καιρό λαμβάνει μέρος στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και τώρα και το αεροπλανοφόρο USS Eisenhower (Αϊζενχάουερ). 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Aviationist ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ φαίνεται να διεξάγουν τρελλό κυνήγι στην ανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκεται όχι ένα αλλα ενδεχομένως, δύο, ρωσικά υποβρύχια.  Τα υποβρύχια, κατηγορίας Oscar-ΙΙ σχεδιάστηκαν για την καταστροφή αεροπλανοφόρων σε καιρό πολέμου.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, σκάφη θαλάσσιας περιπολίας συμπεριλαμβανομένων και τα ολοκαίνουργια P-8 Poseidon του Ναυτικού των ΗΠΑ ψάχνουν μανιωδώς για ρωσικά υποβρύχια.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower και το γαλλικό Charles de Gaulle επιχειρούν σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Στις 22 Νοεμβρίου 2016, η εφημερίδα Military Times έγραψε ότι από τον Ιούνιο-2016 – όταν το αεροπλανοφόρο εισήλθε στον Περσικό Κόλπο μετά την έναρξη αεροπορικών επιδρομών από την ανατολική Μεσόγειο – αεροσκάφη από το Αϊζενχάουερ έχουν ρίξει σχεδόν 1.100 βόμβες σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Τα υποβρύχια κατηγορίας Oscar ΙΙ σχεδιάστηκαν ειδικά στη δεκαετία του 1980 για να καταδιώκουν εχθρικά πλοία και συγκεκριμένα αεροπλανοφόρα. Το κάθε υποβρύχιο έχει μήκος 506 πόδια και πλάτος 60 πόδια. Ειναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Οι 24 πύραυλοι Ρ-700 Granit ειναι η δύναμη πυρός του Oscar ΙΙ. Ουσιαστικά ειναι ένα τεράστιο όπλο, 33 πόδια μήκος και 15.400 κιλά το καθένα.
Φτάνει ταχύτητες Mach 1,6 σε απόσταση 388 μίλια, και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με κεφαλή 1.653 λιβρών ή με πυρηνική κεγαλή 500 κιλοτόνων. Το Oscar II έχει επίσης έξι τορπιλοσωλήνες για την εκτόξευση πυραύλων επιφανείας και ανθυποβρυχιακών πυραύλων.

Δεν ειναι η πρώτη φορά βέβαια, που η Ρωσία το κάνει αυτο, το έχει ξανακάνει καθώς εχει σταθμεύσει μαχητικά Su-33 και αντιπυραυλικά συστήματα S-400 στην περιοχή. Φαίνεται οτι η Ρωσία το πράτει αυτο προληπτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Aviationist, σε περίπτωση που το κλίμα μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας κλιμακωθεί ή όπως γράφει σε περίπτωση που «αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας στον άλλο». Ενώ αυτό μπορεί να είναι κατανοητό, σίγουρα αυτο δεν οικοδομεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Εν τω μεταξύ, όσο απίθανος και αν ειναι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να βρουν και να παρακολουθήσουν αυτά τα υποβρύχια, το συντομότερο δυνατό γράφει ο αρθρογραφος του The Aviationist.

Ειναι υψηλό το διακύβευμα: Αν έστω και μια πυρηνική κεφαλή P-700 περάσει απο την αεράμυνα του Eisenhower (Αϊζενχάουερ) θα το βυθίσει και θα σκοτώσει σχεδόν 6.000 προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Παρακάτω φωτογραφίες απο το αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο



Διαβάστε: Selfie Καμμένου από αμερικανικό αεροπλανοφόρο!