Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία – Είναι τουρκική γη

 «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση»,είπε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι. Επίσης, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν είναι σοβαρός πολιτικός συμπληρώνοντας «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί»

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που πέρασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας λέγοντας πως η Ελλάδα «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».
Όλα αυτά λίγο μετά τις μαζικές παραβιάσεις από μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, κίνηση που έδειξε ότι η Άγκυρα έχει επιλέξει να διατηρήσει την ένταση στο Αιγαίο στα ύψη, γράφει το newsit.gr

Σημειώνεται ότι στις 24 Απριλίου 2017 ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τέντωσε ακόμα περισσότερο το σχοινί αφού χαρακτήρισε ως “σόου» την επίσκεψή του σε μικρονήσια το Πάσχα, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της εφημερίδας Hurriet (Χουριέτ). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.  

Όλες αυτές οι προκλήσεις που σημειώνονται εναντίον της χώρας μας σημιεώνονται τη στιγμή που η Τουρκία τονίζει ότι δεν θα περιμένει για πάντα στο κατώφλι της Ευρώπης και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η εχθρότητα από κάποιες χώρες μέλη συνεχιστούν. Περισσότερα ΕΔΩ.