Ο Αβραμόπουλος στους πρόσφυγες της Λέσβου και η συνάντηση με τον Τσίπρα

Το πρώτο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης Μεταναστών (hot spot) που θα λειτουργήσει στην περιοχή Μόρια της Μυτιλήνης τις επόμενες μέρες επισκέφθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μαζί του ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, κ. Christian Biever και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας

Στο hot spot θα γίνεται εγγραφή, ταυτοποίηση, δακτυλοσκόπηση και ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο. Επίσης θα οργανώνονται και οι επιχειρήσεις προώθησής τους σε ευρωπαϊκές χώρες ή ο επαναπατρισμός στις χώρες τους.

Συνάντηση με τον Τσίπρα

Επιστρέφοντας από την Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας σύντομη συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβουργου, Jean Asselborn, οι οποίοι επέστρεφαν από την Λέσβο. Στην σύντομη συνομιλία τους παρίσταντο και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μεταξύ τους αντάλλαξαν πληροφόρηση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που αφορούσαν το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για ζητήματα διαχείρισης της Προσφυγικής κρίσης.