Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για την Ελλάδα και μιλά για «παιχνίδι εντυπώσεων»

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ανησυχία του για το “ελληνικό ζήτημα”. Ο εκπρόσωπός του Τζος Ερνεστ  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σύμφωνα με την οποία ο αμερικανός πρόεδρος δεν ανησυχεί γιατί από τις συζητήσεις που είχε με ομολόγους του βλέπει πως θα υπάρξει λύση, απάντησε :

«Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση πως δεν το παίρνουμε σοβαρά. Υπήρχε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων κάποιο παιγνίδι εντυπώσεων και πιθανόν υπερτόνισα αυτές τις δραστηριότητες και τα σχόλια…

Είναι κάτι για το οποίο συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι, αλλά μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρα προς το συλλογικό συμφέρον όλων όσοι κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να το επιλύσουν με τρόπο που συνεχίζει να περιλαμβάνει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ελπίζω αυτός να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί η κατάσταση. Θα απαιτήσει όμως όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε πακέτο που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε πορεία βιωσιμότητας του χρέους και ανάπτυξης».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πως παρά το «παιγνίδι εντυπώσεων» των τελευταίων δέκα ημερών «η άποψή μας παραμένει πως είναι στο συλλογικό συμφέρον της Ελλάδας και των πιστωτών της να επιλυθεί η κατάσταση με τρόπο που επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Αποψή μας είναι πως η λύση βρίσκεται σ’ ένα πακέτο χρηματοδότησης και μεταρρυθμίσεων που θέτει ξανά την Ελλάδα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας».