OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

To μήνυμα Παυλόπουλου από την Αμφίπολη

01/10/2017 - 18:59
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Αμφίπολη ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Για ανασκαφή μεγάλης ιστορικής σημασίας, μια «από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων», η οποία θα συμβάλει καλύτερα στη κατανόηση της ιστορίας των αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου και «θα μας δώσει ακόμη περισσότερα τεκμήρια για την ήδη απολύτως τεκμηριωμένη ελληνικότητα της Μακεδονίας» έκανε λόγο, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επίσκεψη και την ξενάγησή του στην ανασκαφή του στον Τύμβο «Καστά» στην Αμφίπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Για πολλοστή φορά και κατά τρόπο αναντίρρητο» πιστοποιείται και «με τα τωρινά αρχαιολογικά ευρήματα «η ελληνικότητα της Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήρισε το μνημείο «αναντίρρητα Μακεδονικό».

Παυλόπουλος: Τεράστια η αξία της ανασκαφής στην Αμφίπολη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την τεράστια αξία της ανασκαφής, η οποία όπως είπε, ήδη, απολαμβάνει αναγνώριση από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επεσήμανε, εκτός από την ιστορική σημασία των αρχαιολογικών θησαυρών και την υψηλή αισθητική αξία των πολλών επιμέρους ευρημάτων που έχει αποδώσει η αρχαιολογική σκαπάνη, αλλά και όσων «θα φέρει και στο μέλλον», των οποίων, όπως είπε, η συνακόλουθη επιστημονική επεξεργασία «θα συμβάλει στην κατανόηση της εξέλιξης του Μακεδονικού Βασιλείου. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή αλλά και ανάλογη συγκίνηση επισκεπτόμενος τον τόπο, όπου εξελίσσεται μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές των τελευταίων χρόνων», είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ήδη αποδώσει θησαυρούς υψηλής αισθητικής αξίας. Όμως, πέρα από την αισθητική αξία των επιμέρους ευρημάτων, είναι βέβαιο ότι η ανασκαφή, με το πλήθος των ευρημάτων που έχει ήδη φέρει, αλλά θα φέρει και στο μέλλον, στο φως, καθώς και την συνακόλουθη επιστημονική επεξεργασία τους, θα συμβάλει στην κατανόηση της εξέλιξης του Μακεδονικού Βασιλείου.

Ταυτοχρόνως, με τα τωρινά αρχαιολογικά ευρήματα, πιστοποιείται, για πολλοστή φορά και κατά τρόπο αναντίρρητο, η ελληνικότητα της Μακεδονίας».

«Με δεδομένη την, ούτως ή άλλως, τεράστια αξία της ανασκαφής, η οποία έχει αναγνωρισθεί από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, ευχόμαστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της εκ νέου, το συντομότερο δυνατό. Έχω εν προκειμένω απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστημονική αξιοσύνη των μελών της αρχαιολογικής μας κοινότητας. Ας σεβασθούμε όλοι την αποστολή της και ας την αφήσουμε να βγάλει τα συμπεράσματά της, χωρίς να τα προκαταλαμβάνουμε κατά το δοκούν και αναρμοδίως» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανάγκη να συνεχιστεί η ανασκαφή

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο λόφο του Τύμβου «Καστά» από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Πηνελόπη Μάλαμα και τον αρχιτέκτονα, υπεύθυνος της υποστήλωσης του έργου, Μιχάλη Λεφαντζή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την ανασκαφή και για τα έργα υποστήλωσης και στη συνέχεια σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η ανασκαφή.

Τον κ. Παυλόπουλο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι παρέστησαν και νωρίτερα στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Αμφίπολης, όπως και οι βουλευτές Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μιχάλης Τζελέπης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Μάρκος Μπόλαρης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, κ.α. Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παραχώρησε προς τιμήν του ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΑΜΦΙΠΟΛΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert