OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Πολιτική αντιπαράθεση για τα σύνορα!

03/03/2015 - 23:59
Share on FacebookShare on Twitter

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με κόντρες και αψιμαχίες από το γεγονός πως η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να προωθήσει αλλαγές στον τρόπο κράτησης των παράνομων μεταναστών.
Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του  προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αργά το βράδυ έκανε δήλωση, όπου χαρακτήρισε απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορού8ν στα κέντρα των πόλεων. Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση».

Εκτός από τη δήλωση του κ. Σαμαρά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων εξόργισε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 

Άμεση ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην σκληρή ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων. Στην ανακοίνωση το υπουργείο αναρωτιέται εάν όλα όσα υποστηρίζουν οι συνοριοφύλακες είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; 

Και συνεχίζει η ανακοίνωση πως τα όσα λέγονται για τα κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας. Ωστόσο, σε αυτή την ανακοίνωση δεν δίνεται καμία απάντηση ούτε για το ποιό θα είναι το καθεστώς για τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης και πώς θα αφήνονται ελεύθεροι ούτε για το πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν εντοπίζονται, θα δίνεται το περιθώριο 30 ημερών στους παράνομους μετανάστες να βγουν από τη χώρα ή να αιτηθούν ασύλου και σε περίπτωση που δεν το κάνουν και συλλαμβάνονται ξανά τότε θα ακολουθείται η διαδικασία της απέλασης.
Αναφορικά με τα κέντρα κράτησης, οι παράνομοι μετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι και πούλμαν θα τους μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, δεν θα αφήνονται ελεύθεροι χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, για να αφεθεί ένας μετανάστης ελεύθερος ακόμα κι αν είναι παράνομος, θα πρέπει να έχει κάνει αίτηση για παροχή ασύλου. Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέχρι έξι μήνες και φυσικά να μην έχει απασχολήσει ποινικά την αστυνομία. Αφού πληροί αυτές τις προϋποθέσεις τότε ο μετανάστης θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσει τόπο κατοικίας και αφού αυτό το μέρος ελεγχθεί από την αστυνομία, τότε και μόνο θα αφήνεται ελεύθερος.

Μάλιστα, όσοι αφήνονται ελεύθεροι θα πρέπει είτε μία φορά την εβδομάδα είτε δύο φορές το μήνα να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Tags: ΠΑΝΟΥΣΗΣΣΑΜΑΡΑΣΣΥΝΟΡΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

F-16 Block 50: Πέρασε ΣΑΓΕ το πρόγραμμα αναβάθμισης των 38 μαχητικών – Η διαμόρφωση και το «αγκάθι» του χρονοδιαγράμματος

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες – Πιο έντονα τα φαινόμενα στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1996 ελικόπτερο του ΠΝ καταπέφτει στην περιοχή των Ιμίων – Κορυφώνεται η κρίση

Τουρκικές πηγές για NAVTEX: «Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, αλλά δεν έχει αλλάξει η θέση μας»

Μητσοτάκης για αμυντικές δαπάνες: «Είναι πάνω από το 3% του ΑΕΠ μας, γιατί πρέπει να είμαστε ασφαλείς»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια»

F-16: Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση 235 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση των μαχητικών της Ουκρανίας

Συνεχίζει τις απειλές στο Ιράν ο Τραμπ: «Μια μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τα εκεί – Θα δούμε τι θα γίνει αν δεν κάνουν συμφωνία»

Top News

Η κακοκαιρία χτυπά για 48 ώρες με επίμονες βροχές και επικίνδυνες καταιγίδες από σήμερα - Οι 8 «κόκκινες» περιοχές

Τζέφρι Επστάιν: Νέες αποκαλύψεις «καίνε» Έλον Μασκ, πρίγκιπα Άντριου και Μπιλ Γκέιτς

Ίμια: Η ιστορία με το κράνος του Παναγιώτη Βλαχάκου - Βρέθηκε από ψαρά 23 χρόνια μετά

Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Μου έχουν προτείνει να μπω στην πολιτική» - Τι είπε για τη Μαρία Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert