Πόρισμα «κατασκοπευτικό θρίλερ» για την περίοδο πρωθυπουργίας Καραμανλή!

Με ένα πόρισμα, στο οποίο όσα περιγράφονται θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, με αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και ΗΠΑ, τηλεγραφήματα του wikileaks, τη δράση συγκεκριμένων πρακτόρων και πολλά άλλα, ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία 1» που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευθεί σε μία ενιαία-μεγάλη- δικαστική έρευνα η οποία έφτασε στην ολοκλήρωση της. Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα-φωτιά του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, αναφέρεται, μεταξύ πολλών άλλων που θυμίζουν «κατασκοπευτικό θρίλερ», πως στο πλαίσιο της έρευνας κρίθηκε αναγκαία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γεωργίου Αλέξανδρου Ρόντου (πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος έχει καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας). Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε πως ο κ. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία, Julio Salinas Price, σύμβουλο οικονομικό θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργυρού.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο Newsit.gr