Πού υπάρχουν hotspot με πρόσφυγες στην Ελλάδα – διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ

O χάρτης των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Ουγγαρία.

Πού υπάρχουν hotspot με πρόσφυγες στην Ελλάδα – διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Τον χάρτη των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, έχει αποτυπώσει ο παγκόσμιος Οργανισμός μετανάστευσης, σε διαδραστικό χάρτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει, μέχρι τις 31 Μαρτίου υπήρχαν 56.577 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες που έχουν κατανεμηθεί σε hotspot και καταυλισμούς σε όλες τις χώρες.

Η Ελλάδα βέβαια, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος. Σύμφωνα με τον πίνακα, στην χώρα μας οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες έφθαναν τους 51.601 στις 31 Μαρτίου, στην ΠΓΔΜ 1210, στη Σερβία 1082, Κροατία 157, Σλοβενία 386, Βουλγαρία 891 και Ουγγαρία 1250.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη. Αν κάνετε κλικ σε κάθε κόκκινο σημείο στον χάρτη, βλέπετε τις πληροφορίες που υπάρχουν για το συγκεκριμένο σημείο: πόσους πρόσφυγες φιλοξενεί και το είδος του καταλύματος.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Deniz Kurdu
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Deniz Kurdu 2026»: Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Τουρκίας

Η έναρξη της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Deniz Kurdu II/2026» βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση.