OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Παρουσία Βίτσα οι εκδηλώσεις για τη Μάχη των Οχυρών – ΦΩΤΟ

14/05/2016 - 23:57
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου 2016, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ, το διήμερο 14-15 Μαΐου, από το Δήμο Σιντικής, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε σήμερα στο Ιστίμπεη αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του ανέφερε: Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, τιμής και ανάμνησης. Τιμάμε τα ιστορικά γεγονότα που δείχνουν την ανδρεία των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτά τα οχυρά. Συγχρόνως είναι και μια ευκαιρία για την ανάδειξη του πλούτου αυτού του τόπου. Κάνουμε κάθε προσπάθεια μαζί με τον Δήμαρχο, την Αυτοδιοίκηση και τα Επιτελεία, ώστε η περιοχή να αναδειχθεί και τουριστικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναδειχθεί αλλά και να παραμείνει ο φυσικός της πλούτος.

Οι δυνατότητες που μας δίνει η Ιστορία αλλά και ο χώρος ο ίδιος, θα πρέπει να γίνουν στοιχεία ανάπτυξης της περιοχής. Έχουμε υποβάλει τις πρώτες προτάσεις μας, ώστε να υπάρχουν έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ομοσπονδίες βετεράνων σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και τη διεθνή προβολή της περιοχής. Παράλληλα, μας ενδιαφέρει περισσότερο, η νέα γενιά να μάθει την Ιστορία του τόπου αλλά και να δει το χώρο και να τον απολαύσει.

Αύριο Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ο ΑΝΥΕΘΑ θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης της Λάρισας Αγίου Αχιλλείου.

Tags: ΑΝΥΕΘΑΒΙΤΣΑΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert