Πτώση αεροπλάνου: Ποιος ήταν ο άτυχος επισμηναγός που έχασε η Πολεμική Αεροπορία

Πρώτη δημοσίευση: 2017-07-27 09:17:23
Τελευταία ενημέρωση:2017-07-27 11:35:23

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία με το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δένδρων και Πλατανουλίων, έξω από τη Λάρισα, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες.

Γνωστοποιήθηκε το όνομα του άτυχου επισμηναγού που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος της Αερολέσχης Λάρισας συνετρίβη χθες το βράδυ. O άτυχος επισμηναγός που χάθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα είναι ο 34χρονος Νίκος Γρηγορίου ενώ συνοδοιπόρος του ήταν ό επίσης ο άτυχος 43χρονος Διονύσης Τσεκούρας, επιχειρηματίας στην Λάρισα.

Διαβάστε: Τι είναι τα υπερελαφρά αεροσκάφη

Νίκος Γρηγορίου

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη Phantom και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα.
Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και υπηρετούσε ως χειριστής και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 348 ΜΤΑ ΕΔΩ

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Μέλη της αερολέσχης τονίζουν πως ο Διονύσης Τσεκούρας φρόντιζε ιδιαίτερα για τη συντήρηση του αεροσκάφους του. Το είχε αγοράζει πριν 2 χρόνια από την Τσεχία και όπως αναφέρουν στο newsit.gr πληρούσε όλες τις προδιαγραφές και είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Διαβάστε: Γιατί πέφτουν τα μικρά αεροπλάνα

Οι δυο άνδρες βρέθηκαν να πετούν μαζί, ήταν μέλη της αερολέσχης Λάρισας και πετούσαν και οι δυο με υπερελαφρά αεροσκάφη TL-20.
Σημειώνεται ότι ο 34χρονος πιλότος ήταν εκπαιδευτής, ενώ και ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε πάνω από 100 ώρες πτήσης.

Νίκος Γρηγορίου

Διονύσης Τσεκουρας

Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νίκος Γρηγορίου και Διονύσης Τσεκούρας

Ο σοροί των επιβαινόντων στο αεροσκάφος  εχουν μεταφερθεί στο Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο Λάρισσας, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsit.gr, ο Πρόεδρος της τοπικής αερολέσχης Χρήστος Λυτάρης, το μονοκινητήριο αεροσκάφος δεν ανήκε στην Αερολέσχη αλλά στον Διονύση Τσεκούρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνος που οδηγούσε κατά τη μοιραία πτήση και όχι ο πολύπειρος επισμηναγός Νικόλας Γρηγορίου.

Το Χρονικό

Συναγερμός σήμανε στις 21:00 της Τετάρτης (26/7) στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας μετά από πληροφορίες για πτώση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης. Το τελευταίο στίγμα του μικρού διθέσιου αεροσκάφους ήταν στην περιοχή των Πλατανουλίων με τις έρευνες να επικεντρώνονται εκεί αλλά και στην περιοχή των Δένδρων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Αναλυτικά, το Υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου TL 20 της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δέντρων και Πλατανουλίων.

Σύμφωνα με το larissanet μέσως στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες για τουλάχιστον 5 ώρες. Πρώτο μέλημα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των επιβαινόντων με τους πυροσβέστες να κόβουν τις ζώνες προκειμένου να βγάλουν από το πιλοτήριο τους δύο άτυχους άνδρες. Oι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.