Πτώση ελικοπτέρου: Το τελευταίο αντίο στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου στην Καρδίτσα – ΦΩΤΟ

Πρώτη δημοσίευση:11:24:47
Τελευταία ενημέρωση:13:25:47

Σε κλίμα βαρειάς οδύνης, η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι αλλά και πολύς κόσμος είπαν το τελευταίο «αντίο» στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι που συνετρίβη την Τετάρτη το πρωϊ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας βυθίζοντας την Αεροπορία Στρατού και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πένθος.
Ο Θωμάς Αδάμου είναι ο ένας από τους τέσσερις νεκρούς και  πρωταγωνιστής …της σημερινής τραγωδίας. Ο Συνταγματτάρχης έχασε τη ζωή του μετά  με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στις 07:50 το πρωί, 19 Απριλίου 217, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Αιωνία τους η μνήμη γράφουν οι απόστρατοι  του Νομού Καρδίτσας σε επιστολή τους ενώ, ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στην Αρχιλοχία Πλεξίδα Βασιλική, που είνα μόνο διασωθείσασα από την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου ‘’Χιούι’’.

Η στιγμή εντοπισμού του ελικοπτέρου »Χιούι» στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, το οποίο εντοπίστηκε στις 19 Απριλίου 2017 σόκαρε το παννελήνιο. Οι στρατιωτικοί που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα που κανείς δεν θα ήθελε να αντικρύσει….Ακόμα πιο δύσκολο ήταν το έργο της ανάσυρσης των σορών…

Συντετριμένοι οι συγγενείς και φίλοι παρακολουθούν την κηδεία. Τα λόγια είναι περιττά.

Ο Θωμάς Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας (με καταγωγή από το Αρτεσιανό), είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο σπουδάζουν και ένα στο Λύκειο). Ο 50χρονος επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο από τη Λάρισα όπου υπηρετούσε ως Διευθυντής σε νευραλγικό πόστο στην 1η Στρατιά. Ο Θωμάς Αδάμου διέμενε στην Καρδίτσα και καθημερινά πήγαινε για δουλειά στη Λάρισα. Η σύζυγό του, Ολλανδικής καταγωγής, Αδάμου – Kraaijenbrink Klaasje J.J. Είναι παιδίατρος – νεαγνολόγος και έχει ιατρείο στην Καρδίτσα.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ευ. Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.




Θερμά συλληπητήρια εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή που που γνωστοποιήθηκε ο θάνατος των στρατιωτικών, ενώ σήμερα απέστειλε στεφάνι στην κηδεία του Συνταγματάρχη. 






Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα στην Αρχαία Ελεύθερνα θα κηδευτεί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Την Πέμπτη τελέστηκαν οι κηδείες του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή στη Λάρισα.






ΦΩΤΟ: alithianews.gr