Πτώση αεροπλάνου Λάρισα: Σήμερα η κηδεία του αδικοχαμένου Νίκου Γρηγορίου

Σήμερα το πρωί κηδεύεται ο 34χρονος επισμηναγός Νικόλαος Γρηγορίου που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Λάρισα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 10:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανοιξιάτικου του δήμου Αμφιλοχίας, γράφει το patratimes.gr 

Ο Νίκος Γρηγορίου, μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. 

Διαβάστε επίσης: Πτώση αεροπλάνου: Ποιος ήταν ο άτυχος επισμηναγός που έχασε η Πολεμική Αεροπορία



Το Χρονικό

Συναγερμός σήμανε στις 21:00 της Τετάρτης (26/7) στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας μετά από πληροφορίες για πτώση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης. Το τελευταίο στίγμα του μικρού διθέσιου αεροσκάφους ήταν στην περιοχή των Πλατανουλίων με τις έρευνες να επικεντρώνονται εκεί αλλά και στην περιοχή των Δένδρων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ. Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Αναλυτικά, το Υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου TL 20 της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δέντρων και Πλατανουλίων. Σύμφωνα με το larissanet.gr μέσως στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες για τουλάχιστον 5 ώρες. Πρώτο μέλημα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των επιβαινόντων με τους πυροσβέστες να κόβουν τις ζώνες προκειμένου να βγάλουν από το πιλοτήριο τους δύο άτυχους άνδρες. Oι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.