OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ρωσία: Οι Σύριοι να αποφασίσουν μόνοι για το μέλλον τους

16/10/2016 - 13:08
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Ρωσία δήλωσε πως όλοι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες στη Λωζάννη συμφώνησαν ότι οι Σύροι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους μέσα από έναν περιεκτικό διάλογο και πως η χώρα πρέπει να διατηρήσει την ακεραιότητά της και τον κοσμικό της χαρακτήρα, μετά τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί άρση του αδιεξόδου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα πως, για να έχει επιτυχία η συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ρωσίας και να διευκολυνθεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, η μετριοπαθής αντιπολίτευση της Συρίας πρέπει να διαχωριστεί από το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, προηγουμένως γνωστό ως Μέτωπο Νόσρα, και από άλλες «τρομοκρατικές ομάδες» που συνδέονται με αυτό.

«Την ίδια στιγμή, πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Νόσρα θα συνεχιστούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι συνομιλίες του Σαββάτου, τις οποίες συγκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην ελβετική πόλη, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μια κοινή στρατηγική με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, που έχει μπει στον έκτο χρόνο.

Ο Κέρι υποδέχθηκε τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και επτά υπουργούς Εξωτερικών από την περιοχή –από το Ιράν, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Κατάρ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο– μερικές εβδομάδες μετά την κατάρρευση ενός σχεδίου εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί έπειτα από εντατικές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ρωσίας και το οποίο πολλοί θεώρησαν πως ήταν η τελευταία ελπίδα να επιτευχθεί ειρήνη φέτος.

Οι δυτικές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία και τη Συρία ότι διαπράττουν ωμότητες και ότι βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σκοτώνουν αμάχους και εμποδίζουν την απομάκρυνση για ιατρικούς λόγους κατοίκων της μεγαλύτερης συριακής πόλης, του Χαλεπίου, καθώς και ότι βομβάρδισαν μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 20 άνθρωποι. Η Συρία και η Ρωσία υποστηρίζουν ότι θέτουν στο στόχαστρο μόνο μαχητές.

Η Ευρώπη δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση της Λοζάνης. Όμως το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε πως ο Κέρι και οι υπουργοί Εξωτερικών χωρών με παραπλήσιες απόψεις σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Λονδίνο την Κυριακή για να συζητήσουν το Συριακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

Συρία: Ο στρατός απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

Γάζα: Έξι νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας της Χαμάς

RUSI: Το 80% των πυραύλων αναχαίτισης Arrow που διέθετε το Ισραήλ πριν τον πόλεμο έχει εξαντληθεί

Ιράν: «Περιμένουμε τους Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφός μας για να τους κάψουμε»

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά και ζημιές στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα από επίθεση ουκρανικών drones [vid]

Ιράκ: Αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη εναντίον φιλοϊρανικής οργάνωσης – Επίθεση με drones στο σπίτι του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν

Μητσοτάκης: «Με τα Viper, Rafale και F-35 η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη»

Top News

Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και 9 μποφόρ από την Τετάρτη – Εξασθενεί η κακοκαιρία την Παρασκευή

Μαρινέλλα: Η ατάκα στον Γιώργο Ζαμπέτα για το τραγούδι «Σταλιά - Σταλιά» που αρνήθηκε να ερμηνεύσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Grand Hotel - spoiler: Ο Ρήγας καταζητείται για απόπειρα δολοφονίας

Πασχαλινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων: Πώς διαμορφώνεται σε Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert