Ρωσικό αεροσκάφος με 93 άτομα κατέπεσε στην Μαύρη Θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία ενημέρωση 2016-12-25 11:24
Πρώτη ανάρτηση 2016-12-25 08:08

 Ρωσικό μεταγωγικό «Tupolev» TU-154 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του «Σότσι» και κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε σε ρωσικά ΜΜΕ οτι ο αριθμός των θυμάτων ειναι 93 (και όχι 92 όπως αρχικά ειπώθηκε). 

Το αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ είχε ξεκινήσει από το Σότσι με κατεύθυνση τη Λαττάκεια της Συρίας.

Το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) που εξαφανίστηκε νωρίτερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι, μετέφερε 92 άτομα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως ήταν η χορωδία Alexandrov των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας που θα πραγματοποιούσε παραστάσεις στη εμπόλεμη Συρία και οι δημοσιογράφοι ρωσικών καναλιών που τη συνόδευαν.

Τα ρωσικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δημοσιογράφων που επέβαιναν στη μοραία πτήση.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, συνετρίβη τελικώς στη Μαύρη Θάλασσα όχι μακριά από το σημείο που ξεκίνησε. Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή, βρήκαν τα συντρίμμια του, ενώ τα σενάρια θέλουν μέχρι στιγμής το αεροπλάνο να έχει καταπέσει είτε από τεχνική βλάβη είτε από λάθος του πιλότου.


Η Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης