ΣΑΣΥΔΑ: H σχολή ζητά την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ

Ο Σύλλογος Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ) ζητά την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ με αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. Η σχολή με ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι σχολές ΑΣΣΥ είναι ισότιμες με αυτές των Ι.Ε.Κ γεγονός το οποίο και χαρακτηρίζει ‘’απαράδεκτο”.

Δείτε τι γράφουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους:

Με αφορμή ερωτήματα που έθεσαν πολίτες στο ΣΑΣΥΔΑ σχετικά με το επίπεδο ακαδημαϊκών/επιστημονικών προσόντων και την ισοτιμία των πτυχίων της ΣΥΔ (και των λοιπών ΑΣΣΥ κατ’ επέκταση), γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), το Ελληνικό Πλαίσιο Προσόντων (Ε.Π.Π.) διακρίνεται σε οκτώ (8) επίπεδα που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των προσόντων από την πρωτοβάθμια έως την ανώτατη εκπαίδευση. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που καθορίζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα. Τα μαθησιακά αποτελέσματα συγκροτούν τα προσόντα του αντίστοιχου επιπέδου

Ο ΣΑΣΥΔΑ θεωρούσε και συνεχίζει να θεωρεί απαράδεκτη την εξομοίωση των σπουδαστών των 19000 μορίων της ΣΥΔ με αυτούς των Ι.Ε.Κ., θεωρεί σκόπιμη υποβάθμιση την ισοτιμία των Πτυχίων Α.Σ.Σ.Υ. με αυτά των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Λ., δ η λ ώ ν ε ι δε ότι, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση των Πτυχίων αποφοίτων ΑΣΣΥ στο 6ο Επίπεδο και κατ’ επέκταση, την αναγνώριση σε αυτούς των ανάλογων επαγγελματικών δικαιωμάτων.