Σε κλίμα συντριβής και οδύνης η Κύπρος κηδεύει τους ήρωες δασοπυροσβέστες της

 Σήμερα το απόγευμα κηδεύτηκε ο Μάριος Αριστοτέλους, ο ένας εκ των δύο αδικοχαμένων δασοπυροσβεστών οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους όταν το πυροσβεστικό τους όχημα ανατράπηκε ενώ επιχειρούσαν προς κατάσβεση των πυρκαγιών

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενώ αύριο θα τελεστεί και η κηδεία του δεύτερου αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη, Ανδρέα Σοφοκλέους.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsit.com.cy

Τα θερμά συλλυπητήρια εξέφρασαν και οι Έλληνες Πυροσβέστες. Η Ένωση ΑΞιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της ζωής, κατά την εκτέλεση του πυροσβεστικού καθήκοντος των Κυπρίων δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, που μετείχαν των επιχειρήσεων πυρόσβεσης στην περιοχή Σολέας.

Η θυσία των συναδέλφων τους κατατάσσει στο Ηρώον των λειτουργών που βάζουν και την ίδια τους τη ζωή ασπίδα για την πολιτική προστασία και την ασφάλεια των κοινωνιών μας.

Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά συλληπτήρια των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος προς την οικογένεια και τους συναδέλφους τους και ενώνουμε τις προσευχές μας μαζί με των αδελφών Κυπρίων προς τον Ύψιστο, να αναπαύσει τις ψυχές των δύο ηρωικών δασοπυροσβεστών.