Σήμερα οι επίσημες τελετές για αλλαγή Αρχηγών σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Σήμερα πραγματοποιούνται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων από τους απερχόμενους Αρχηγούς στους νέους έπειτα από τις αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που σημειώθηκαν στο ΚΥΣΕΑ της περασμένης Δευτέρας.

Έτσι λοιπόν είναι ήδη σε εξέλιξη από τις 09:30, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη στον νέο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ακολούθως στις 12:30 το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων από τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στον νέο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Η διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας των ΕΔ θα ολοκληρωθεί στις 15:30 με την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, από τον Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Να σημειώσουμε ότι στην Πολεμική Αεροπορία είχαμε ήδη και την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Συμεών Αστρεινίδη στον Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Στην τελετή που έγινε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, παρουσία του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Διοικητές των Μονάδων της ΔΑΥ, διατελέσαντες Διοικητές της Διοίκησης, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικό προσωπικό, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών θρησκευτικών και πολιτειακών Αρχών.