Στο λιμάνι της Σούδας o «Ιππότης των θαλασσών» – ΒΙΝΤΕΟ

 Στο λιμάνι της Σούδας όπου και θα παραμείνει για χρονικό διάστημα πέντε ημερών κατέπλευσε σήμερα το ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού «Cuauhtemoc» («Πρεσβευτής – Ιππότης των θαλασσών»).

Σύμφωνα με το flashnews.gr στο πλοίο βρίσκονται συνολικά 237 άτομα εκ των οποίων 8 καπετάνιοι, 31 αξιωματικοί και 42 δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής που εγγράφονται στον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ναυτικές καριέρες για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού.

Η είσοδος του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Σούδας ήταν αν μη τι άλλο ιδιαίτερη αφού από τα ηχεία του πλοίου ακούστηκε πρώτα ο εθνικός ύμνος του Μεξικού και στη συνέχεια μεξικανικά τραγούδια.

Το πλοίο που πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σούδα υποδέχθηκαν ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Ντανιέλ Χερνάντες – Τζόζεφ και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Το πλοίο «έδεσε» υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων ,ενώ το πλήρωμα ανταπέδωσε με μουσικά ακούσματα από το Μεξικό, ενώ μέλη του πληρώματος βρισκόταν πάνω στα κατάρτια του πλοίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του flashnews.gr αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι πάνω στα ιστία βρίσκονταν δόκιμοι και μάλιστα σε σταθερή θέση χωρίς την ευχέρεια κινήσεων. Απο μακριά δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι αυτό που έβλεπε στα ιστία ήταν άνθρωποι στημένοι σε μεγάλο ύψος, ουσιαστικά ακίνητοι και μάλιστα επί πάρα πολύ ώρα αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη στιγμή που άρχισαν να φαίνονται στην είσοδο του λιμανιού μέχρι τον τελικό κατάπλου, πέρασε περίπου 90 λεπτά, γράφει το flashnews.gr!

Στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες διακρίνονται οι δόκιμοι πάνω στα ιστία. Για την ασφάλειά τους μάλιστα είναι πιασμένοι και με γάντζο.

«Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί ένα πρεσβευτή φιλίας του Μεξικού και σε κάθε λιμάνι που πιάνει θέλουμε να μεταφέρει κάτι από το Μεξικό, την κουλτούρα, την ιστορία και την καρδιά του Μεξικού», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Μεξικανός πρέσβης. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Πρέσβης του Μεξικού Daniel Hernandez – JosephQ:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έρχεται στην Ελλάδα, είναι πλοίο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού, με 237 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 42 είναι δόκιμοι και οι υπόλοιποι είναι πλήρωμα, εκπαιδευτές και αξιωματικοί. Αυτό το ταξίδι το κάνει κάθε χρόνο καθώς είναι μέρος της εκπαίδευσης, πρόκειται για ταξίδι 9 μηνών με τον γύρο του κόσμου. Έχει ήδη επισκεφθεί μέρη των ΗΠΑ, της Ευρώπης και συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ισπανία και εδώ τα Χανιά είναι η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα. Από εδώ θα φύγει για Αίγυπτο και μετά για Ινδία, θα διαπλεύσει τον Ειρηνικό μέχρι τη Χονολουλού και τη Χαβάη, μετά θα φτάσει Καλιφόρνια και θα επιστρέψει Μεξικό. Αποκαλούμε το πλοίο Πρέσβη, ή Ιππότη ή Κύριο των Θαλασσών. Είναι ο πρέσβης μας της φιλίας και της ειρήνης και σε κάθε λιμάνι που δένει φέρνει λίγη μεξικάνικη κουλτούρα και ταυτότητα. Είναι η πρώτη τους φορά στα Χανιά, θα μείνουν για 5 ημέρες και κατά την παραμονή τους θα επισκεφθούν σημεία και θα ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου. Γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ και όλες τις αρχές για τη βοήθειά τους.»



flashnews