Εντυπωσίασε η Στρατιωτική Παρέλαση στη Θεσσαλονική – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μια απο τις πιο εντυπωσιακές παρελάσεις των τελευταίων χρόνων ήταν η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κράτησε σχεδόν δυο ώρες και είχε απ’ όλα.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης εντυπωσίασε η επίδειξη ΖΕΥΣ και το μήνυμα το πιλότου αλλα και η έκπληξη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών. Από τις κορυφαίες στιγμές επίσης ήταν η στιγμή που αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού φώναζαν «Ζήτω το Ναυτικό» απο πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης .

Αμέσως μετα την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε οτι ειμαστε «ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αξιοποιήσουμε σήμερα την εθνική κληρονομιά του «ΟΧΙ» για να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια». 

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

Δείτε τι είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ΕΔΩ

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έφτασε με το αυτοκίνητο μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο περίπου 200 μέτρα πριν και περπάτησε όλη αυτή την απόσταση.
Στη διάρκεια της διαδρομής, οι πολίτες, που ήταν από τις δύο πλευρές του δρόμου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, τον χειροκρότησαν και ο ίδιος ανταπέδωσε με χαιρετισμό.

Λίγο πριν από την εξέδρα τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και οι δύο μαζί ανέβηκαν στην εξέδρα.

Για πρώτη φορά πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, σηκώθηκε και χειροκρότησε τους ανάπηρους πολέμου που άνοιξαν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.


Τις εντυπώσεις έκλεψε ο τσολιάς

Το Πολεμικό Ναυτικό και το πέρασμα των ΟΥΚ 

Το ΕΤΑ, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών για ακόμη μια φορά έκλεψε την παράσταση, πέφτοντας από ελικόπτερο Chinook στον Θερμαϊκό.

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ η πτώση των αλεξιπτωτιστών ΕΔΩ

Στα ενδότερα ελκοπτέρου Χίουι (UH-1H Huey), η πιλότος εντυπωσίασε. ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Επισμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης έκλεψε την παράσταση στους αιθέρες, στρέφοντας τα βλέμματα των Ελλήνων, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στους ουρανούς.

Ο Επισμηναγός συγκίνησε με το μήνυμα του:

«Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνεια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά, Χρόνια πολλά Θεσσαλονική, Χρόνια Πολλά Ελλάδα.» ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και διαβάστε περισσότερα για τον Επισμηναγό ΕΔΩ