Super puma στον απεγκλωβισμό του πληρώματος MED STAR – ΒΙΝΤΕΟ

Στη δημοσιότητα βγήκε βίντεο με τη στιγμή επιχείρησης απεγλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο φλεγόμενο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «med star», σημαίας Κύπρου από την Πολεμική Αεροπορία. Σημαντική ήταν η συνδρομή και του Πολεμικού Ναυτικού. Το super puma της ΠΑ έφτασε έγκαιρα στο σημείο ενώ το το ΠΝ συντόνισε τις ενέργειες διάσωσης. 
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού, χθες το βράδυ αλλά ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star», δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, από αδιευκρίνιστη αιτία μετά τις 22:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert στο σημείο έφτασε επίσης η πυραυλάκατος ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ  του ΠΝ η οποία συντόνισε τις ενέργειες στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα πλωτά και το ελικόπτερο.

Όλοι όσοι ήταν μέσα στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αυτό που ήταν σημαντικό από την πρώτη στιγμή ήταν να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της διάσωσης: