Αυτός είναι ο επιζών της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι που συγκλονίζει με την εμπειρία του – ΦΩΤΟ

«Θέλω οι νέες γενιές να θυμούνται ότι τα πυρηνικά όπλα δεν θα σώσουν ποτέ την ανθρωπότητα», τόνιζε ο άνδρας ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι το μένος του πολέμου στην πιο άθλια μορφή…

Ο Σουμιτέρου Τανιγκούτσι, ο εμβληματικός επιζών της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι και υπέρμαχος του πυρηνικού αφοπλισμού, πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα.

Ήταν μόλις 16 ετών, ένας νεαρός ταχυδρόμος, όταν στις 9 Αυγούστου 1945 είδε τη ζωή του να ανατρέπεται αφού ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-29 έριξε την ατομική βόμβα στο χωριό του στη νότια Ιαπωνία τρεις ημέρες μετά την πρώτη επίθεση με ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τανιγκούτσι, που κάποτε είχε παρουσιαστεί ως πιθανός υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εξαιτίας του καρκίνου από τον οποίο έπασχε, ανακοίνωσε ο Nihon Hidankyo, ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τους επιζώντες του Ναγκασάκι και της Χιροσίμα.

Τέλος, ο Τανιγκούτσι προσπάθησε μέχρι τον θάνατό του να μεταδώσει την εμπειρία του. «Όμως φοβάμαι ότι οι άνθρωποι, κυρίως οι νέες γενιές έχουν αρχίσει να μην ενδιαφέρονται», είχε δηλώσει το 2003 σε συνέντευξή του.

Απίστευτες οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν λίγο πριν πεθάνει δείχνουν τα σημάδια που άφησε η ατομική βόμβα στο σώμα του….

 

Το βίντεο παρακάτω δημοσιέυτηκε πριν λίγα χρόνια όμως αξίζει να ρίξουμε μια ματιά. Στο βίντεο υπάρχει απόσπασμα σο οποίο μιλάει ο Σουμιτέρου Τανιγκούτσι