OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

TAP: Ολοκληρώθηκαν 95 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου

04/01/2017 - 12:45
Share on FacebookShare on Twitter

 Επτά μήνες μετά την τελετή των εγκαινίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2016, η κατασκευή του έργου έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, αφού έχει ήδη ανοιχτεί όρυγμα σε μήκος 205 χλμ., έχουν συγκολληθεί 125 χλμ. σωληναγωγών και έχουν τοποθετηθεί 95 χλμ. αγωγού.

Τα στοιχεία προκύπτουν από άρθρο της Ulrike Anders, Διευθύντριας Εμπορικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Parliament.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μήκος του αγωγού ο οποίος ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα για να καταλήξει στη Νότιο Ιταλία είναι 878 χλμ. από τα οποία τα 550 χλμ. είναι σε ελληνικό έδαφος. Στην ελληνική επικράτεια θα τοποθετηθούν 32.000 σωλήνες, στην Αλβανία 13.000 και στην Ιταλία 660. Στα εγκαίνια του έργου που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυβερνητικά στελέχη από την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ο αγωγός θα έχει μεταφορική ικανότητα 10 δισ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο, με δυνατότητα διπλασιασμού της ποσότητας στο μέλλον. Θα τροφοδοτεί τις αγορές των Βαλκανίων και της Ευρώπης με φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας.
Όπως επισημαίνει η κα Ulrike Anders, η υλοποίηση του TAP ανοίγει το δρόμο για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης, στο πλαίσιο του άξονα ενεργειακής ασφάλειας της Ενεργειακής Ένωσης, παρέχοντας μία νέα πηγή εφοδιασμού και μία νέα οδό μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
«Η περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, προσθέτει, έχει προσδιοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η πιο ευάλωτη σε προβλήματα εφοδιασμού και εξωγενή σοκ.

Εκτός από την πολύτιμη συμβολή του στο στόχο της ενεργειακής διαφοροποίησης, ο TAP θα συμβάλει σημαντικά στην απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά στη ΝΑ Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου ο ενεργειακός τομέας στηρίζεται δυσανάλογα στη χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Λαμβάνοντας υπόψη την μειούμενη εγχώρια ενεργειακή παραγωγή και την αυξανόμενη εξάρτηση από εισαγωγές, το φυσικό αέριο που θα μεταφέρει ο TAP θα αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική στη χρήση άνθρακα (και ξύλου) για λόγους οικιακής θέρμανσης σε χώρες όπου έως και 60% του πληθυσμού αντιμετωπίζει ενεργειακή ένδεια».

Η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού αναμένεται το 2020.

Tags: TAPΑΓΩΓΟΣΕΛΛΑΔΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σκάνδαλο με F-35: Χωρίς ραντάρ παραδίδονται τα νέα stealth μαχητικά αεροσκάφη;

Συνομιλίες Μερτς – Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών

ΗΠΑ: «Το NATO πρέπει να βασίζεται στην σύμπραξη όχι στην εξάρτηση των εταίρων»

Naval Group: Ενσωματώνει Τεχνητή Νοημοσύνη σε ναυτικά συστήματα με «όπλο» το cortAIx της Thales

Ουκρανία: Τέσσερις άμαχοι νεκροί στο Ντνιπροπετρόφσκ – Ρωσικές επιθέσεις και στο Κίεβο

Φιντάν: ΗΠΑ και Ιράν δείχνουν ευελιξία για μια πυρηνική συμφωνία – «Αγκάθι» ο εμπλουτισμός ουρανίου

Νετανιάχου: Το Ισραήλ εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ [pics, vid]

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση από επιδρομή ουκρανικών drones [vids]

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για Αλεξάνδρα Νίκα και Κωνσταντίνο Αργυρό: «Ανυπομονώ να υποδεχθώ τη μικρούλα τους»

Eurovision 2026: Akylas, Marseaux και Evangelia μάγεψαν το κοινό στον α' ημιτελικό - Όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνους

Μαίρη Βιδάλη: Έχω χάσει δουλειές λόγω παρενόχλησης, το αντιμετώπισα και έβαλα τα όριά μου

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η «ελεγχόμενη κρίση», τα ακανθώδη «αλλά όχι άλυτα» ζητήματα και το «αν όχι τώρα, πότε;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert