Τεράστιο γεωπολιτικό λάθος το Grexit φωνάζουν οι ΗΠΑ αλλά ο Σόϊμπλε το βιολί του

Πόσο πιο καθαρά,πόσο πιο δυνατά και γενικώς πως αλλιώς να το πουν οι ΗΠΑ και να το καταλάβουν οι Γερμανοί; Άλλο ένα
“καμπανάκι» από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ενδεχόμενο Grexit, αφού όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μιλώντας στο ινστιτούτο Brookings, η έξοδος της
Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιο γεωπολιτικό λάθος.

Και τόνισε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να “κουρευτεί”.

Ο Τζακ Λιού τόνισε πως η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσουν άγνωστο κίνδυνο, αν τελικά επαληθευτεί το Grexit και αποκάλυψε πως συνομιλεί με αρκετούς Ευρωπαίους οι οποίοι είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Όσο το λένε οι Αμερικανοί τόσο φαίνεται ότι “ερεθίζεται” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε ο οποίος κόβει κάθε συζήτηση για το θέμα και ταυτόχρονα κάνει ότι μπορεί για να “πυρπολήσει” ενδεχόμενη συμφωνία.

Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για Grexit, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι “η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για κάθε εξέλιξη – και αναμένουμε με κάθε ηρεμία τις εξελίξεις των επόμενων ημερών”.

Ο κ. Γιέγκερ επανέλαβε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν βλέπει λόγο για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για άλλα μέτρα που θα μείωναν την αξία των δανείων. “Αυτή τη στιγμή και επί της αρχής δεν βλέπουμε, όπως σαφέστατα δήλωσε χθες η Καγκελάριος, καμία απολύτως βάση για τέτοια συζήτηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.