OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τσίπρας: Εθνικό πένθος για τους νεκρούς από την φονική κακοκαιρία

15/11/2017 - 19:19
Share on FacebookShare on Twitter

Τούτη την ώρα η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε διαγγελματικού χαρακτήρα ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη θλίψη του για τα θύματα της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών τους.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου υπό τον ίδιο, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της θεομηνίας που έπληξε την Δυτική Αττική.

Διαβεβαίωσε ότι:

Θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.

-Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.

– Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

Ανακοίνωσε ότι:

-Ηδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.

-Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί.

-Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές.

Επίσης ευχαρίστησε όσους κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Αναλυτικά, η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα. Ζούμε μια μεγάλη καταστροφή. Ως αυτή την ώρα Θρηνούμε δεκατέσσερις νεκρούς στη Μάνδρα, και στη Νέα Πέραμο της Αττικής. Και η ευχή όλων μας είναι ο αριθμός αυτός να μη μεγαλώσει κι άλλο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειές των θυμάτων.

Και να δεσμευτώ ότι θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας. Kαι πιστεύω ότι τούτη την ώρα, η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη αυτή τραγωδία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Πριν από λίγο συγκάλεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της πυροσβεστικής και την περιφερειάρχη που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν τις επιχειρήσεις της πολιτικής προστασίας.

Και θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω για τα άμεσα μέτρα στα οποία καταλήξαμε:

Η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.

Ήδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.

Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή. Δεσμεύομαι ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.
Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί. Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, όπως και όλους όσους, μέσα από αντίξοες συνθήκες, πάλεψαν και παλεύουν αυτή την ώρα για να σώσουν περιουσίες και ζωές. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας, όσο και σε κείνους που δίνουν τη μάχη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Tags: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΜΑΝΔΡΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Reuters: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν καταστρέψει μόνο το 1/3 των πυραύλων του Ιράν

IDF: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο [vid]

Επείγουσα προειδοποίηση του IDF στους Ιρανούς: «Φύγετε αμέσως, θα βομβαρδίσουμε το Αράκ»

Γάζα: Αφοπλισμό της Χαμάς σε 8 μήνες και καταστροφή των σηράγγων προβλέπει το σχέδιο του Συμβουλίου Ειρήνης

«Νέα κλιμάκωση τις επόμενες μέρες στη Μέση Ανατολή», βλέπει ο Ντόναλντ Τουσκ

Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ: Τα στρατηγικής αξίας νησιά του Ιράν που «γλυκοκοιτάζουν» οι ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Δεν ζήτησε ο Πούτιν χρήματα από επιχειρηματίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτοί προσφέρθηκαν

Ισραήλ: «Τα πλήγματα εναντίον του Ιράν θα κλιμακωθούν, η Τεχεράνη θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Top News

Η κακοκαιρία «Deborah» επελαύνει στην Αττική: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Φωτεινή Πετρογιάννη: Πήγα στην Τήνο προσευχήθηκα και γυρνώντας έμαθα ότι είμαι έγκυος

Η Έμυ Λιβανίου και ο Πέτρος Παππάς διασκέδασαν στο Nox - Σπάνια έξοδος για το αγαπημένο ζευγάρι

Αντώνης Νικοπολίδης: Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο υπήρχαν κάποιες εντάσεις μέσα στο σπίτι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert