Τι ζητούν οι «οκτώ» Τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα

 Την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως αναφέρει το megatv.com.
Στο υπόμνημα που θα καταθέσουν στις ελληνικές αρχές οι συνήγοροί τους, βασικό επιχείρημα των αξιωματικών για την χορήγηση πολιτικού ασύλου θα είναι ότι η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον κράτος δικαίου.
Όπως μετέδωσε ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός, στο υπόμνημα θα περιλαμβάνονται η δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «τι να τους κάνω στη φυλακή να τους ταΐζω”, αλλά και οι αναφορές του για το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Σε ειδική παράγραφο θα μνημονεύεται η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για αναστολή της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι ίδιες πληροφορίες, επισημαίνουν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα σημειώνουν πως οι ίδιοι και οι οικογένειές τους υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και θα διατυπώνουν την επιθυμία για τη μετεγκατάστασή τους στη Γερμανία, όπου έχουν συγγενείς.