OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου-Τσίπρα

05/08/2015 - 17:37
Share on FacebookShare on Twitter

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τους Υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Bernard Cazeneuve και κα Theresa May αντίστοιχα.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η έξαρση του μεταναστευτικού, αφενός στην Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή του Καλαί.

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε η επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα, ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χώρων πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Με τους Υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας κ. Bernard Cazeneuve  και του Ηνωμένου Βασιλείου κα Theresa May, ο κ. Αβραμόπουλος ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή μπορεί να προσφέρει την στήριξή της, καθώς και την ετοιμότητά της να χρηματοδοτήσει προγράμματα ενίσχυσης των μέτρων που λαμβάνονται.

Οι Υπουργοί τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στο Καλαί και για τα μέτρα που λαμβάνουν για την αντιμετώπισή της.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ζήτημα την περίοδο αυτή στην Ευρώπη, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων, που πρωτίστως οφείλεται στις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα.

 Χρειάζεται να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για συνεργασία με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ιδίως για συμφωνίες επιστροφής και επανεισδοχής. Είναι ένας τομέας, όπου η συλλογική συνεργασία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στη Σύνοδο Κορυφής με αφρικανικές χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα στις 11-12 Νοεμβρίου, αναμένουμε απτά αποτελέσματα.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων.

Αυτός είναι και ο στόχος της Επιτροπής, τον οποίο δρομολογήσαμε τον Μάιο με την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση και την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε».

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert