Βασιλική Πλεξίδα: Στην εντατική με σοβαρά τραύματα η Αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα

Την Τετάρτη 19/04 συνεντρίβη το μοιραίο ελικόπτερο τύπου ΗU-1U («Χιούι») στο Σαραντάπορο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις στρατιωτικοί. Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε απο θαύμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΓΕΣ η Αρχιλοχίας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 ΓΣΝ, ως σοβαρή πολυτραυματίας. Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης Α6, Θ2 ,Θ3, Ο5 και κάταγμα στέρνου. Σημειώνται ότι η κατάσταση της είναι σταθερή – βελτιούμενη.

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μόνη επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Η κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα ρίχνει φως για τη μοιραία πτώση ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η αρχιλοχίας εξήγησε τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Πως σώθηκε η ίδια και γιατί σκοτώθηκαν οι συνάδελφοί της κατά την πτώση του Χιούι; Όπως επιβεβαίωσε η ίδια το Χιούι έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Ακολουθεί η συγκλοντιστική μαρτυρία…

Η Μαρτυρία της Βασιλικής Πλεξιδά

“Πετούσαμε χαμηλά” είπε και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για την μοιραία πορεία. Ο καιρός δεν ήταν καλός “πέσαμε σε ομίχλη” λέει η αρχιλοχίας “η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”. Κάπου εκεί και υπό ακραίες συνθήκες έγινε το κακό.

“Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ”, λέει σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» η Βασιλική Πλεξίδα, “όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου”.