Χίος: Γιόρτασαν την παράδοση του νησιού στον Ελληνικό Στρατό

 Η Επέτειος Παράδοσης της Χίου στον Ελληνικό Στρατό από τα Οθωμανικά Στρατεύματα στις 21 Δεκεμβρίου του 1912 τιμήθηκε σε ειδικές επετειακές εκδηλώσεις στις Καρυές που οργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Συνδιοργανωτές ήταν ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυών Χίου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρυών «Η Ανάληψις».

Την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επετειακή ομιλία του Περ/κού Συμβούλου κ. Παύλου Καλογεράκη, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και κατάθεση στεφάνων σε Ειδική Αναθηματική Στήλη στην είσοδο του χωριού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από την πλευρά των στρατιωτικών αρχών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γεώργιος Μπικάκης.

Από την πλευρά των πολιτικών αρχών ο Βουλευτής Χίου κ. Ν. Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Κ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μ. Βουρνούς. Παρέστησαν επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: chiospress.gr