Υποναύαρχος του Λιμενικού υποψήφιος στην Χίο

Ο  Σταύρος  Γ.  Μιχαηλίδης  είναι  Υποναύαρχος  (ε.α)  του Λιμενικού  Σώματος  και  γεννήθηκε  στη  Χίο όπου και είναι υποψήφιος με την ΝΔ.

 Μετά  το  Γυμνάσιο φοίτησε  στη  Σχολή  Μηχανικών  Ε.Ν.  της  Χίου.  Στο  εμπορικό ναυτικό   υπηρέτησε   μέχρι   και   το   βαθμό   του   Β΄   Μηχανικού και  κατόπιν  εισήχθη  στη  Σχολή  Ναυτικών  Δοκίμων  απ’  όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. το 1982.

Εκπαιδεύτηκε   αεροπόρος   στη   Σχολή   Ικάρων   και   εκπαιδευτής   αεροσκαφών   και υπηρέτησε στην αεροπορία του Λιμενικού Σώματος για πολλά χρόνια. Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε διάφορες επιτελικές θέσεις,  Διευθυντής και Κλαδάρχης και  Β. Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου με παράλληλα καθήκοντα στον International Maritime Organization (ΙΜΟ).
Έχει   διατελέσει   Διοικητής   της   Ακαδημίας   Μηχανικών   Εμπορικού   Ναυτικού   και Κεντρικός Λιμενάρχης της Χίου. 
Σαν  επιτελικός  Αξιωματικός  και  Διευθυντής  του  κλάδου  Ναυτιλιακής  Πολιτικής  του ΥΕΝ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές και συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς ναυτιλιακές συσκέψεις και συνέδρια.  Είναι  κάτοχος  μεταπτυχιακού  διπλώματος  στη  «Ναυτιλία Μεταφορές  και  Διεθνές Εμπόριο». 

Γιατί είναι υποψήφιος; Ο ίδιος εξηγεί:

Πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την εντολή σας για να εκπροσωπήσω τη Χίο στη Βουλή των Ελλήνων: 
• Γιατί έζησα διαχρονικά, σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, την προικισμένη μορφή του τόπου μας με ένα αναπάντητο «γιατί δεν πετύχαμε να την αναδείξουμε» μόνιμα να με ελέγχει.
• Γιατί ζυμώθηκα στις φουρτούνες της θάλασσας, έχω μάθει να τις αντιπαλεύω και η χώρα σήμερα έχει ανάγκη τη στήριξη από όλους μας. 
• Γιατί είμαι οπαδός της κοινής λογικής, της σύνθεσης και του διαλόγου, απεχθάνομαι την παραπλάνηση για να κερδίσω την πρόσκαιρη συμπάθεια και θέλω να εργαστώ και να ενεργοποιήσω όλες τις «παροπλισμένες δυνάμεις» του νησιού μας.
• Γιατί με γεμίζει αυτοπεποίθηση το βλέμμα της νέας γενιάς, θαυμάζω την επιμονή της να παλέψει τις αντιξοότητες της νησιωτικότητας και φιλοδοξώ να σταθώ δίπλα της. 
• Γιατί ως άνθρωπος της ναυτιλίας έμαθα να κινούμαι σε διεθνοποιημένα περιβάλλοντα και να κατανοώ ότι την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας δεν πρέπει να τη χαρίσουμε σε κανέναν.
• Γιατί θα μιλήσουμε στη βάση αρχών χωρίς καμία δέσμευση κάτω από το τραπέζι για τη δύσκολη επόμενη μέρα. Με τον κάθε κάτοικο της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών μελλοντικό συνομιλητή μου και με κριτήριο μόνο τις ιδέες του και τα εφόδια του, αδιάφορο αν επέλεξε εμένα και την παράταξη μου.