OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Υποθήκη τα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου! Η «ξεχασμένη» έκθεση της Deutsche Bank

25/07/2015 - 21:16
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της “βαριάς” για τους Έλληνες πολίτες συμφωνίας των Βρυξελλών, ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης που στον τελευταίο ανασχηματισμό αποχώρησε, είχε πει στο Onalert.gr: “Οι δανειστές ζητάνε να βάλουμε υποθήκες ακόμη και τα νησιά μας. Θα ζητήσουν να υποθηκευτούν τα ενεργειακά αποθέματα,γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να βρεθούν οι “εγγυήσεις” των 50 δις που ζητάνε”. Δεν ήταν λόγια που προέρχονταν από την ένταση των στιγμών αλλά μία άποψη που είχε λογική και γι΄ αυτό την είχαμε αμέσως δημοσιεύσει.

Το δημοσίευμα του Guardian το οποίο χαρακτηρίζει ανέφικτο να βρεθούν τόσα χρήματα από τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, έρχεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη του πρώην υπουργού.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “υπό την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη, η Αθήνα συμφώνησε να μεταφέρει «πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία» σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ…Σε μια ανάλυση κόλαφο για το ελληνικό χρέος που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισήμανε ότι είναι ρεαλιστικό να γίνονται πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αξίας όχι άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως – που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 100 χρόνια ώστε το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων να ανέλθει στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Ίσως να χρειαστεί …κάτι λιγότερο αν στις “υποθήκες” συμεπριληφθούν τα ενεργειακά αποθέματα σε Αιγαίο και Ιόνιο. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου μπορούν να αντληθούν. Όλες οι εκτιμήσεις που μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί πάντως συμφωνούν ότι είναι μεγάλες.

Ποια ήταν η εκτίμηση της Deutsche Bank την οποία έχουμε ξεχάσει ,γιατί έχει γίνει από το 2012;

Η Deutsche Bank είχε παρουσιάσει τον Δεκέμβριο του 2012 μία μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμούσε πως τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια στην Κρήτη έφθασαν το ποσό των 427 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έκανε λόγο για καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 214 δισ. δολαρίων, ποσό που ουσιαστικά ξεπερνάει το 107% του ελληνικού ΑΕΠ.

Συνεπώς δεν θα πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη αν στην πορεία των “διαπραγματεύσεων” και των πιέσεων που δέχεται η Ελλάδα ακούσουμε και για τέτοιου είδους υποθήκες.

Tags: DEUTSCHE BANKGREXITΕΝΕΡΓΕΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Related Posts

Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Έδωσε «νέα κατευθυντήρια μέτρα» στον στρατό του Ιράν για επιχειρήσεις κατά των «εχθρών»

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Η Τέιλορ Σουίφτ στην Ελλάδα για τον γάμο του Γιώργου Καρλαύτη - Εικόνες από τη γαμήλια δεξίωση

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ: Η φωτογραφία του με φόντο την πίστα

Γιώργος Μαζωνάκης: Το μπάνιο του και η παρέμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά των Θερμοπυλών - «Κάντε κάτι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert