Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31 οι νεκροί στη Μόσχα. Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο!

24.01.2011 | 16:45
- Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, φόβοι και για δεύτερο χτύπημα


- Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες
- "Κόκκινος συναγερμός" στην αστυνομία, προληπτικοί έλεγχοι στα άλλα δυο αεροδρόμια και το μετρό
- Ενημερώθηκε ο Πούτιν

- Δε φεύγουν πτησεις προς την Ελλάδα από το Ντομοντέντοβο


Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως από την ισχυρότατη έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη, σα να χρησιμοποιήθηκαν 7 κιλά ΤΝΤ. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο των αποσκευών στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου της ρωσικής πρωτεύουσας, άλλα μετέδωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε σε εστιατόριο της αίθουσας αφίξεων. Ήδη έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη Μόσχα, εκατοντάδες ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο, καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Τη στιγμή της έκρηξης, μάλιστα, επικράτησαν σκηνές πανικού.

Οι πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν τις επόμενες ώρες στο Ντομοντέντοβο προωθούνται στα άλλα δυο αεροδρόμια της Μόσχας.

Ήδη, ο συναγερμός στις τάξεις της αστυνομίας "χτυπάει" κόκκινο και τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν στο Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβνο, τα άλλα δυο μεγάλα αεροδρόμια της Μόσχας. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για δεύτερο χτύπημα.

Διεξάγονται, επίσης, έλεγχοι στο δίκτυο του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Άλλωστε, το μετρό έχει γίνει πολλάκις στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη εκείνη του περασμένου Μαρτίου, όταν δυο γυναίκες καμικάζι από το Νταγκεστάν ανατινάχθηκαν, παρασύροντας στο θάνατο 40 Μοσχοβίτες.

Το Ντομοντέντοβο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας, το κυριότερο από τους τρεις διεθνείς αερολιμένες.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ