Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών οι στρατιωτικοί.Ποιοι είναι πρώτοι "στόχοι"

01.02.2012 | 15:01


Η επίθεση στα εισοδήματα και στα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ,με τρόπο εκβιαστικό και με αποτέλεσμα ανύπαρκτο. “Κόκκινες γραμμές” από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφές ότι υπάρχουν μόνο στα λόγια και ποτέ στην πράξη.

Σ΄ αυτό το κλίμα ,όταν δεν υπερασπίζονται κοινωνικές ομάδες που τουλάχιστον θεωρητικά έχουν κάποιο τρόπο αντίδρασης, ποιος μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα ασχοληθούν οι κυβερνώντες με τους στρατιωτικούς; Το πολύ πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι δεν δίνουν δεκάρα. Κι αυτό γιατί:

•Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης σ΄ όποιο μέτρο κι αν τους επιβληθεί. Ακόμη και η έκφραση της άποψής τους …ποινικοποιείται κα επαναφέρει στο προσκήνιο το “κόμπλεξ της χούντας”.

•Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των πολιτικών που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις -και στο χώρο των ΕΔ- χαρακτηρίζονται από μία παράδοξη αντι-στρατιωτική διάθεση. Θα μπορούσε εύκολα να συμπεράνει κάποιος ότι αντιπαθούν -είναι η πιο επιεικής έκφραση- οποιονδήποτε φορά στολή και ότι σχετίζεται μ΄ αυτή.

•Είναι η ίδια γενιά πολιτικών που για πολλά χρόνια “πότισε” ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με την αντίληψη ότι “ο στρατός δεν μας χρειάζεται”, ότι “μόνο κόστος μας προκαλεί” και ότι τελικά όπως το είπε με μία λέξη ο κ.Πάγκαλος είναι “αντιπαραγωγικοί”.

Η τρόϊκα,οι δανειστές είναι σαφές ότι έχουν “στοχοποιήσει” τις ΕΔ.Από τη πρώτη στιγμή.Κι αν στην αρχή ο τότε ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος έλεγε ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να αγγίξουν το σκληρό πυρήνα των ΕΔ,πολλά άλλαξαν από τότε. Ο κ.Βενιζέλος είναι υπουργός Οικονομικών και φαίνεται ότι συζητά τα “περί μεγάλων και ακριβών ΕΔ” που πρέπει να “μικρύνουν” και να γίνουν “φθηνότερες”.

Μόνο που οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για μια σχεδιασμένη και μελετημένη μείωση κόστους που ούτε ο κ.Βενιζέλος,ούτε ο κ.Μπεγλίτης αξιώθηκαν να κάνουν,αλλά για γρήγορο και άνευ όρων “τσεκούρωμα”,το οποίο μπορεί να προβλέπει ακόμη και απολύσεις!

Και πρώτοι στο στόχαστρο,έχουν μπει -το ΄χουμε γράψει εδώ και πολλού μήνες- οι ΕΠΟΠ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ