Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΥΠ σ΄ επιφυλακή,περιμένοντας "κυβερνοεπίθεση"!

24.08.2011 | 19:57
Η «επίθεση» στην ιστοσελίδα της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και οι πληροφορίες πως αυτό μπορεί να επαναληφθεί, έχουν σημάνει συναγερμό ακόμη και στην ΕΥΠ.
Η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή μετά από πληροφορίες στο διαδίκτυο, για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, αναφέρει σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας που διαβιβάστηκε σε Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Νάκου.

Έκτος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε επιφυλακή είναι και η ΕΥΠ. Ήδη η Υπηρεσία έχει αναλύσει δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων που είχαν ως στόχο δίκτυα και ιστότοπους του δημόσιου φορέα και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης, αλλά και πρόληψης μελλοντικών επιθέσεων.

Επίσης έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για επικείμενες επιθέσεις, έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και έχει προτείνει τη λήψη μέτρων σε δημόσιους φορείς που ζήτησαν τη συνδρομή της.

«Η ΕΥΠ, ως εθνική αρχή αντιμετώπισης ηλεκτρονικών επιθέσεων, έχει γνωστοποιήσει εγγράφως προς όλο το δημόσιο φορέα τις αρμοδιότητες της και έχει ζητήσει να της αναφέρονται όλα τα περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων, ώστε να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας», αναφέρει ο Χρήστος Παπουτσής.

Ταυτόχρονα η ΕΥΠ διαθέτει εκπροσώπους της για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ώστε να συμβάλει στον ορθό καθορισμό του εθνικού νομικού πλαισίου σε θέματα ασφάλειας επικοινωνιών και πληροφορικής.

Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής, υποβλήθηκε στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγκληση κατά αγνώστων δραστών, για παραβάσεις των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρονται στην "παράνομη εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα", ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι άγνωστοι δράστες.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ