Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοσσοβάρος πυροβόλησε αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία.

02.03.2011 | 22:21
21χρονος Κοσοβάρος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες σκορπώντας θάνατο και πανικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης. Βαριά τραυματισμένος είναι τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα και αυτός Αμερικανός στρατιώτης.


Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη έναν άνδρα 21 χρονών καταγόμενο από το Κόσοβο. Από την Πρίστινα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο νεαρός άνδρας είναι Αλβανός από το βόρειο τμήμα του Κοσόβου. «Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για τον Αρίφ Ούκα, που κατάγεται από την πόλη Μιτροβίτσα (βόρεια)», δήλωσε ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας) στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.

Αποκλεισμένος από την αστυνομία ο χώρος της επίθεσης - ΦΩΤΟ REUTERS
Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σοκαρισμένος από την επίθεση δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τους ενόχους.

Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την «δολοφονική αυτή επίθεση».

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα εξαιρετικά σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση στη Γερμανία κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

    Οι ΗΠΑ δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να γίνει γνωστό πώς έγινε η επίθεση αυτή, ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο.

    "Έχω εκπλαγεί και είμαι σοκαρισμένος", ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στον Τύπο.

    Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την " δολοφονική αυτή επίθεση" στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

    Ο δράστης σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία είναι ένας 21χρονος Κοσοβάρος που συνελήφθη και ανακρίνεται.

    Από την Πρίστινα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο νεαρός άνδρας είναι Αλβανός από το βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

    "Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για τον Αρίφ Ούκα, που κατάγεται από την πόλη Μιτροβίτσα (βόρεια)", δήλωσε ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ