Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μισθολόγιο στρατιωτικών: διαβεβαιώσεις πολλές, εγγύηση καμία και οι νέες μειώσεις έρχονται

19.07.2012 | 00:01
Δεν θα πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια,λένε και ξαναλένε από τη κυβέρνηση. Αλλά δεν λένε το πως. Ο ΥΕΘΑ επιμένει σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμιζει το 37% των απωλειών εισοδήματος που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί,αλλά δεν προχωρά παρακάτω ,όχι βέβαια για να μας πει πως θα το αποκαταστήσει,αλλά πως θα βάλει τέλος στη κατρακύλα.

Την ίδια ώρα είναι πλέον βέβαιο ότι σ΄ ότι αφορά τα "ισοδύναμα" μέτρα του ΥΕΘΑ, υπάρχει θέμα. Η τρόϊκα ειδικά για το θέμα της αύξησης της θητείας είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι θετική. Και μόνο η αύξηση του κόστους του κάθε στρατιώτη από 2600 ευρώ σε 3000 ,την κάνει αρνητική. Τα υπόλοιπα "ισοδύναμα" που προέρχονται από τα εξοπλιστικά...μελετά αν θα τα δεχτεί. Θα εξαρτηθεί αν οι εξοπλισμοί προέρχονται από χώρες των δανειστών που εκπροσωπούν οι δανειστές!

Συνεπώς οι δηλώσεις-διαβεβαιώσεις μπορεί να λειτουργούν κατευναστικά μέχρι στιγμής,αλλά θα προκαλέσουν έκρηξη στην περίπτωση που όλα αυτά αποδειχτούν ανεδαφικά. Και όπως δείχνουν τα πράγματα η πιθανότητα αυτή δεν είναι αμελητέα. Αντιθέτως.

Και δεν είναι μόνο το 12% που απειλεί. Γιατί μπορεί να μην γίνει το 12%,αλλά να κοπούν επιδόματα που δεκαετίες τώρα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Και σ΄ αυτή τη περίπτωση μπορεί η περικοπή να έχει άλλο...όνομα αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο: εξαθλίωση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ