Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο "στρατός στους δρόμους" ,η κυβέρνηση στο κόσμο της. "Μάχη" για τις περικοπές στις ΕΔ

23.08.2012 | 14:15
"Δεν θα υποκύψουμε σε νέες περικοπές,πάμε σε κινητοποιήσεις",είναι το νόημα των αποφάσεων που έλαβαν εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί στην συνάντηση που είχαν όλες οι ενώσεις.

Οι κιννητοποιήσεις είναι σίγουρες.Μένει να καθοριστεί η μορφή που θα έχουν και ο χρόνος που θα γίνουν. Όλα θα κριθούν από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν.

Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση,η οποία προσπαθεί να βρει ...μαξιλάρι και να μειώσει τους κραδασμούς από τις περικοπές που θα ανακοινωθούν. Οι διαχειριστές αυτού του παιχνιδιού είναι βέβαιο ότι δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος της αγανάκτησης που υπάρχει στις ΕΔ και πιστεύουν ότι μετά από το κλίμα τρομολαγνείας που δημιούργησαν ένα μικρότερο "πακέτο περικοπών" θα μπορέσει να γίνει αποδεκτό. Θα διακιωθούν; Μάλλον όχι.

Από την άλλη ποντάρουν στο γεγονός ότι οι αντιδράσεις των στρατιωτικών δεν μπορούν να ξεπεράσουν κάποια όρια. Αγνοούν προφανώς ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για τις ΕΔ είναι το κλίμα απαξίωσης και παραίτησης που μέρα με τη μέρα διογκώνεται.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν όλες οι ενώσεις στρατιωτικών:

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ως ακολούθως: Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ), Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑ/ΣΣΑΣ), Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ), Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑ/ΣΜΥΝ), Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ).
Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε, σε γενικές γραμμές, η ταύτιση απόψεων σχετικά με τη συνεχιζόμενη, με διάφορους τρόπους, εξαθλίωση της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών μας και του λαού ολόκληρου, αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής του Ελληνικού λαού και οικονομική απαξίωση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την Πατρίδα προτάσσοντας την υπέρτατη αυτή αποστολή έναντι της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής. Φεύγουμε το πρωί για την εργασία μας χωρίς να γνωρίζουμε εάν και πότε θα γυρίσουμε. Είμαστε οι χαμηλότερα αμειβόμενοι των «ειδικών μισθολογίων». Συνεισφέρουμε άοκνα στη βασική προϋπόθεση ύπαρξης του Έθνους. Την Άμυνα, την Ασφάλεια, την οικονομική ευρωστία και ανάπτυξη.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, για τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει στις αποδοχές μας και για αυτές που δρομολογούνται στα πλαίσια των μέτρων του πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη λεηλασία των Μετοχικών μας Ταμείων, συνεπεία του PSI, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, πέραν των μεγάλων μειώσεων στα μερίσματα των αποστράτων, την εξανέμιση κάθε προοπτικής λήψεως ευπρεπούς μερίσματος από τους νυν εν ενεργεία.

Εν αναμονή των νέων εξαγγελιών, που σύμφωνα με κατευθυνόμενες διαρροές, θα στοχεύουν για μία ακόμα φορά στη συρρίκνωση των μισθών, συντάξεων και μερισμάτων μας, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς αλλά θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στα πλαίσια του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας των ιδίων και των οικογενειών μας.
 
Δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε κανένα περαιτέρω μέτρο που θα μας επιβληθεί και θα έχει ως μόνο στόχο την εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού και της οικογένειάς του.
 
Καλούμε τα μέλη μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους, σε όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στις κατά τόπους εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η οποιαδήποτε περαιτέρω αδράνεια ίσως επιφέρει δραματικές συνέπειες.

Για τους φορείς
 
ΣΥΣΜΕΔ, Πρόεδρος, Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκης
ΕΣΠΕΑ, Πρόεδρος, Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Α. Βυτινίδης
ΣΑ/ΣΣΑΣ, Πρόεδρος, Πλοίαρχος (Ο) ε.α. Ι. Αντωνιάδης ΠΝ
ΕΑΑΣ, Πρόεδρος, Αντιστράτηγος ε.α. Π. Μαυροδόπουλος
ΕΑΑΝ, Πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς ΠΝ
ΑΝΕΑΕΔ, Α΄ Αντιπρόεδρος, Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Α. Βλαχοπούλου
ΑΚιΣ, Α΄ Αντιπρόεδρος, Υποστράτηγος ε.α. Β. Ροζής
ΚΕΘΑ, Για τη γραμματεία, Αντισυνταγματάρχης ε.α. Ν. Παπαναστάσης
ΣΑ/ΣΜΥΝ, Πρόεδρος, Επικελευστής ε.α. Ε. Σφακτός
ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, Γεν. Γραμματέας, Αντιπλοίαρχος (Ε) Χ. Ποιμενίδης ΠΝ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ