Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, θύματα του συριακού καθεστώτος

16.05.2012 | 08:57

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά σύρων στρατιωτών σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων των υψιπέδων του Γκολάν και στη διάρκεια εφόδων του συριακού στρατού στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν με βαρέα πολυβόλα τον καταυλισμό αυτό σκοτώνοντας τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί.

Η Ντεράα υπήρξε τους τελευταίους μήνες θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Στην περιοχή Μλεϊχα αλ-Ατς της ίδιας επαρχίας, ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος στη διάρκεια εφόδων και συλλήψεων. 'Εξι άνδρες συνελήφθησαν.

Στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η πόλη Χαν Σεϊχούν αποτέλεσε σήμερα στόχο του βαρέος πυροβολικού των δυνάμεων του καθεστώτος. Σ' αυτήν την πόλη δέχθηκε χθες επίθεση αυτοκινητοπομπή με τους παρατηρητές του ΟΗΕ κοντά σε σημείο όπου γινόταν κηδεία, η οποία επίσης αποτέλεσε στόχο επιδρομής των κυβερνητικών δυνάμεων, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για "σφαγή".

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε το καθεστώς για την επίθεση εναντίον των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Χθες, τουλάχιστον 64 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, σκοτώθηκαν σ΄ολόκληρη τη χώρα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ