Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

A/ΓΕΣ: Στη ΣΕΑΠ ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής - ΦΩΤΟ

10.08.2018 | 16:50
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Στρατόπεδο "ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ", στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), η οποία από το 1953 εδρεύει στο Στρατόπεδο "ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ", στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Αρχηγός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων της ΣΕΑΠ, για να παρακολουθήσει την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ 2018 Β΄ΕΣΣΟ), κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Με τη λήξη της ΤΑΜΣ, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους της Σχολής και σε όλα τα στελέχη της Φρουράς Ηρακλείου κατά την οποία:

- Επεσήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, ο οποίος στο πλαίσιο της αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής, όπως σε κάθε φυσική καταστροφή, παρέχει αφειδώς προσωπικό, υλικά και μέσα, με σκοπό την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και την ταχεία αποκατάσταση των έργων υποδομής.

- Αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού έργου της ΣΕΑΠ, η οποία προετοιμάζει σωματικά και ψυχικά τους ΥΕΑ, για να υπηρετήσουν ως Δόκιμοι Αξιωματικοί στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

- Επεσήμανε στους εκπαιδευόμενους τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, ώστε να δικαιώσουν τη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού των Εφέδρων Αξιωματικών.

Ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το εξαιρετικό ηθικό και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό, ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια στην εκπαίδευση και καλή αποφοίτηση στους μελλοντικούς Έφεδρους Αξιωματικούς μας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Α/ΓΕΣ:Ο Α/ΓΕΣ δίνει τα συγχαρητήρια του στους εκπαιδευόμενους Υποψήφιους Έφεδρους Αξιωματικούς.Ο Α/ΓΕΣ περιηγήθηκε στους χώρους της ΣΕΑΠ.Σύντομη ομιλία του Α/ΓΕΣ προς τους αξιωματικούς της σχολής.Ο Α/ΓΕΣ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της σχολής.

Αναμνηστική φωτογραφία του Α/ΓΕΣ με στελέχη της σχολής.Ο Α/ΓΕΣ συνεχάρη τα στελέχη για την αποφασιστικότητα τους.Εδώ, οι εκπαιδευόμενοι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί καταρτίζουν σχέδιο επίθεσης για την εκπλήρωση του αντικειμενικού σκοπού της αποστολής.Πυρ και κίνηση προς τον στόχο.Ο Α/ΓΕΣ παρακολούθησε την άσκηση που πραγματοποίησαν τα στελέχη.Στιγμιότυπο από την ομιλία του Α/ΓΕΣ προς τα στελέχη.Η ομάδα επίθεσης κινείται με ταχύτητα προς την κατοικημένη περιοχή για την εκκαθάριση των διαφόρων κτιρίων από εχθρικές δυνάμεις.Είσοδος σε οίκημα με χρήση σκάλας για εκκαθάρισή του από εχθρικές δυνάμεις.Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από από την επίδειξη που παρακολούθησε ο Α/ΓΕΣ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ