Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία: Τι απάντησε το ΥΠΕΘΑ σε ερώτηση βουλευτή

05.08.2015 | 18:20
«Να μην υπεκφεύγει απέναντι στα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ η κυβέρνηση Τσίπρα»,δηλώνει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. Αφορμή η απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3522/15-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με τη χορήγηση απαλλαγών μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Υπ. Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι : “η ημερήσια απαλλαγή που χορηγείται σε στρατιωτικούς που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία δεν αποτελεί αντιστάθμισμα υπερωριακής απασχόλησης ή ακριβή αριθμητικό ισοσκελισμό των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας τους, αλλά συνιστά ευεργετικό διοικητικό μέτρο που λαμβάνεται για λόγους διευκόλυνσης και ανάπαυσης του προσωπικού”. Επίσης, δηλώνει ότι “καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα κλιμάκια διοίκησης, προκειμένου να αποφεύγεται η πλέον του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας απασχόληση του προσωπικού” και ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανάγκες του προσωπικού.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας αποφεύγει ουσιαστικά να απαντήσει στις προτάσεις-ερωτήσεις που διατυπώθηκαν προς την κυβέρνηση και υπεκφεύγει αναφορικά με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην καθημερινότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλεί λοιπόν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εξετάσει τις προτάσεις στην ουσία τους καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη θεσμική κατοχύρωσή τους υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των στελεχών των Ε.Δ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ