Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απειλητική επιστολή τουρκικού ΥΠΕΞ στους κολοσσούς πετρελαίου

13.02.2013 | 10:06
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε μέσο να πιέσει τις διεθνείς εταιρείες ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μη συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που κήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να έχει στείλει μυστική επιστολή σε όλες τις εταιρείες και αναφέρει πως «οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ελληνοκύπριους σε όλους τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων του νησιού. Η άγνοια αυτής της πραγματικόηττας και η μονόπλευρη προκλητική δραστηριότητα των ελληνοκυπρίων είναι μια κατάσταση που δεν είναι αποδεκτή».

Στην ίδια επιστολή το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται «πως όσες εταιρείες συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) τότε η Τουρκία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς ενέργειας».

Στο τέλος της επιστολής η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα τους παγκόσμιους κολοσσούς « στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που υπάρχουν διαφορές λόγω του Κυπριακού ζητήματος θα ήταν καλό να μην πραγματοποιήσετε δραστηριότητες»!

Η τουρκική εφημερίδα Hürrriyet αναφέρει πως οι πιέσεις της Άγκυρας είχαν αποτέλεσμα και πολλές εταιρείες την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν από τους διαγωνισμούς της Κύπρου και τονίζει πως στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών λένε πως « η πολιτική μας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Είχαμε τονίσει πως θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας. Δεν θα φοβηθούμε αν αυτές οι εταιρείες ας είναι η ΕΝΙ, Shell, Chevron»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία με την Ισραηλινή Delek

Κυπριακός Τύπος: Σκακιέρα Τουρκίας - Ισραήλ η ΑΟΖ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ