Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατύχημα με Μ 113 στον Έβρο που βγηκε από το δρόμο και ανατράπηκε - Είναι καλά οι επιβαίνοντες

26.06.2014 | 13:24
Πρώτη ενημέρωση: 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 15: 17

 Ατύχημα με τεθωρακισμένο Μ 113, που βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Ευτυχώς οι επιβαίνοντας γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς όπως λένε πηγές του ΓΕΣ.

Το Μ 113 συμμετείχε σε επιχειρησιακή αξιολόγηση κοντά στο Σουφλί και επέστρεφε στη μονάδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το M 113 το οδηγούσε ΕΠΟΠ Λοχίας και επέβαινε ένας στρατιώτης. Η ερπύστρια του Μ 113 έσπασε και το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Οι συνάδελφοί τους που ακολουθούσαν πάγωσαν ,αλλά ευτυχώς δεν είχαμε επανάληψη της τραγωδίας στον Αυλώνα. Ο Λοχίας ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι και ο στρατιώτης όπως λένε οι πληροφορίες είναι καλά.
Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου για προληπτικές εξετάσεις έχει μεταφερθεί το πλήρωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από τον αρχηγό ΓΕΣ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Ευελπίδων, όπου βρίσκονταν με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών. Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πληρώματος, έδωσε οδηγίες για πλήρη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας σε όλες τις δραστηριότητες.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεξάγει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών του συμβάντος.

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ113 επέστρεφε από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση και ανήκει στο 558 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού.

Διαβάστε ακόμη:

5 ερωτήματα προς το ΚΥΣΕΑ για την "παραχώρηση M 113" από τις ΗΠΑ -Θα απαντηθούν; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ