Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Debate: Η Εθνική Άμυνα απούσα! Μία όλη κι όλη ερώτηση για τους στρατιωτικούς!

09.09.2015 | 23:33
Μία ερώτηση όλη κι όλη για την Εθνική Άμυνα και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκε στο περιβόητο ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών. Στην ενότητα Άμυνα και Εξωτερική πολιτική μόνο  η  συνάδελφος Μάρα Ζαχαρέα ρώτησε για τους στρατιωτικούς και τα όσα τους είχαν υποσχεθεί, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Με πρώτο την αποκατάσταση των αποδοχών τους.

Το ερώτημα τέθηκε στον Πάνο Καμμένο , ο οποίος παραδέχτηκε ότι κακώς δεν αποκαταστάθηκαν οι μισθοί των στρατιωτικών επαναλαμβάνοντας ότι τα χρήματα έχουν απελευθερωθεί από το ΥΠΕΘΑ και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Καμμένος υπενθύμισε ότι δόθηκε ξανά το επίδομα παραμεθορίου και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα για την ανέγερση κατοικιών για τα στελέχη των ΕΔ.

Καμία άλλη ερώτηση που να αφορά άμεσα στην Εθνική Άμυνα δεν έγινε από κανέναν . Όχι ότι έγινε κάποια καίρια ερώτηση για την εξωτερική πολιτική.

Ειπώθηκαν πολλά για τις ελληνορωσικές σχέσεις με τον Τσίπρα να λέει ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα και τον Λαφαζάνη να επισημαίνει με νόημα ότι πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό.

Ο Μεϊμαράκης άφησε αιχμές προς τον Τσίπρα λέγοντας ότι πρέπει να μάθει ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και ότι πρέπει και να τα φυλάμε.

Συμπέρασμα; Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι είτε δεν έχουν γίνει κατανοητά ,είτε όλοι μας -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- είμαστε ικανοποιημένοι να τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ