Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο χρόνια κάθειρξης για τα "βελάκια" στη φωτογραφία Ερντογάν

09.10.2013 | 19:52
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τον «μπελά» τους βρήκαν δυο φοιτητές στην Τουρκία καθώς σε διαδήλωση που είχαν συμμετάσχει πέρυσι στη Σαμψούντα, για να κατηγορήσουν τον Ερντογάν έριχναν βελάκια σε μια φωτογραφία του που είχαν στήσει σε τοίχο. Οι αστυνομικοί τους είχαν συλλάβει άμεσα και σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίκη της υπόθεσης με την κατηγορία της «εξύβρισης του πρωθυπουργού».
Ο εισαγγελέας ζητά κάθειρξη δυο ετών «για τα βελάκια» των φοιτητών και ο δικηγόρος του Ερντογάν παρά τις πιέσεις των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης επιμένει στην κατηγορία και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των νέων. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως η επιμονή του τούρκου πρωθυπουργού δείχνει πως δεν ανέχεται την κριτική.
Ο 23χρονος Γιλντιριμ Μπεγιαζίτ και ο 22 χρονος Μερτ Ντενίζ Οζκαγια υποστηρίζουν πως δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν τον πρβθυπουργό και τονίζουν πως  « το θεωρήσαν  ως μια δημοκρατική αντίδραση. Δεν είχαν  κάποιο κακό σκοπό».
Στη φωτογραφία που είχαν ετοιμάσει οι φοιτητές έγραφε « στοχεύετε ελεύθερα τον Ταγίπ» και οι φοιτητές πετούσαν βελάκια πάνω στη φωτογραφία του τούρκου πρωθυπουργού. Πάντως αν ο Ερντογάν επιμείνει στη θέση του η καταδίκη των φοιτητών βάσει της τουρκικής νομοθεσίας θεωρείται σίγουρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο δημοκράτης έγινε ο Ερντογάν; Μια ανάλυση για τις "μεταρρυθμίσεις" του

"Χαστούκι" ΗΠΑ προς Ερντογάν - "Σεβαστείτε τη Δημοκρατία"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ