Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση του ΜΤΣ μέσω πιστωτικής κάρτας και δέσμη προτάσεων από ΕΜΘ

13.09.2013 | 00:31

Οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι δεν διαμαρτύρονται μόνο . Προετέινουν και λύσεις. Εφαρμόσιμες ή όχι είναι άλλο θέμα. Το βέβαιο όμως είναι ότι οι προτάσεις τους έχουν λογική . Μια ομάδα απόστρατων ΕΜΘ λοιπόν προτείνει μια δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του ΜΤΣ.

Προτείνουν λοιπόν:


1.  Επειδή μεγάλος αριθμός ε.ε. και ε.α. συναδέλφων κάνει χρήση πιστωτικής κάρτας, να εκδοθεί από το Μ.Τ.Σ. κάρτα τύπου Visa  με ελκυστικό επιτόκιο (10% περίπου) η σε συνεργασία του ΜΤΣ με την Γενική Τράπεζα. Την εν λόγω κάρτα θα  μπορούν να αποκτήσουν και να χρησιμοποιούν τόσο οι ε.α. όσο και οι ε.ε. συνάδελφοι και θα αποπληρώνεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις (6 - 24 αναλόγως ποσού). Η μηνιαία δόση θα παρακρατείται για τους μεν ε.α. από το χορηγούμενο μέρισμα, για δε τους ε.ε. από τη μισθοδοσία τους. 


2.Να σταματήσει να καταβάλλεται στους πολιτικούς υπαλλήλους του Μ.Τ.Σ. η σύνταξη τους από τα έσοδα του ταμείου, αλλά από το Γ.Λ.Κ. όπως σε όλους του συνταξιούχους του δημοσίου.

3.Να διακοπεί η χορήγηση σύνταξης - μερίσματος στους συνταξιούχους εθνικής αντίστασης ή σε όποιον άλλο χορηγείται χωρίς να έχουν καταβληθεί προηγουμένως αντίστοιχες εισφορές.Να παρακρατηθουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ οι αναλογούσες εισφορές υπερ MΤΣ από όλους αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη η μέρισμα από το ΜΤΣ χωρίς να έχουν καταβάλλει εισφορές!!!

4.Να σταματησει η καταβολη μερισματος ,εαν αυτο γινεται μεχρι σημερα,σε ομαδες "συγγενων"μερισματουχων ,οπως αγαμες θυγατερες κ.λ.π

5.Να  μην λαμβανουν μερισμα ΕΚΟΕΜΣ  ολοι οσοι συνταξιοδοτηθηκαν πριν την 1η Απριλιου 1997,ενω οσοι συνταξιοδοτηθηκαν  μετα την ημερομηνια αυτη να λαμβανουν 1/35 στο μερισμα που αναλογει στον βαθμο,αναλογα με τα χρονια που μεσολαβησαν απο το 1997 εως την αποστρατειας τους.Δηλαδη ενας Σχης που αποστρατευτηκε το 2007 να λαμβανει τα 10/35 του αναλογουντος μερισματος Σχη!!!

6.Να δημιουργηθει βαθμος μερισματος  ΜΤΣ Ταξιαρχου ,διοτι παρατηρειται το φαινομενο Λγος με 28 χρονια που αποστρατευεται λαμβανοντας τον αποστρατευτικο του Τχη,με αποδοχες Σχη,να λαμβανει μερισμα Υποστρατηγου!!!Επισεις μελετωντας το εγγραφο για την οικ.κατασταση του ΜΤΣ και των αλλων ταμειων μας του ετους 2013,διαπιστωνουμε απο τις 22χιλιαδες μερισματουχους προερχομενους του ΣΞ, οι 13χιλιαδες να λαμβανουν μερισμα ΑΓΕΣ,Υποστρατηγου και Αντιστρατηγου,πραγμα εντελως στρεβλο και υπευθυνο για την τωρινη οικ.κατασταση του ΜΤΣ.


ΟΜΑΔΑ ΕΜΘ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ