Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδιο στα Ίμια: Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για την εμβόλιση του ΠΑΘ "ΓΑΥΔΟΣ"

13.02.2018 | 13:31
"Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος", αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το επεισόδιο στα Ίμία όταν τουρκική ακταιωρός που είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα εμβόλισε το σκάφος ΠΑΘ "ΓΑΥΔΟΣ". Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση η τουρκική ακταιωρός πραγματοποιούσε "επικίνδυνους ελιγμούς".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Διαβάστε: Επεισόδιο Ίμια: Μπαράζ προκλήσεων από τουρκικά CN-235 και S-70 μετά την εμβόλιση του "ΓΑΥΔΟΣ"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ