Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση στον Δένδια για την Πυροσβεστική από τον ΣΥΡΙΖΑ

16.10.2013 | 18:46
Επίθεση του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Αιτία τα στοιχεία που παρουσίασε για το επιχειρησιακό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και το επιτελείο του, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν ένα Σώμα που είναι πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών με το έργο που επιτελεί, να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη του κόσμου και να υπηρετήσουν κυρίως τις μνημονιακές πολιτικές, που θέλουν την υποβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Η χθεσινή φιέστα με τα μαγειρεμένα στοιχεία, είναι συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργού ότι το σώμα μπορεί να λειτουργήσει με 5.500 άτομα προσωπικό και των ανώνυμων δημοσιευμάτων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, που έλεγαν πόσο φθηνότερα θα κόστιζε η δασοπυρόσβεση αν την κατείχαν ιδιώτες.

Επιτυχία δεν είναι οι 190 συλλήψεις, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών είναι 4.248
 
 Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Υπουργό ότι:
-Η αντιπυρική περίοδος είναι από την 1η Μαίου κάθε έτους και τελειώνει την 31η Οκτωβρίου και όχι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο που έκανε την χθεσινή αποτίμηση.
-Τα στοιχεία των καμένων εκτάσεων είναι πολύ περισσότερα και όχι αυτά που παρουσιάστηκαν.
-Οι φετινές καιρικές συνθήκες, οι χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών, η συνεχής βροχόπτωση μέχρι τέλος Ιουνίου και η έλλειψη ισχυρών ανέμων για μεγάλο διάστημα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ενίσχυσε το έργο των Πυροσβεστών στην καταστολή των πυρκαγιών.
-Επιτυχία δεν είναι οι 190 συλλήψεις, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών είναι 4.248.

 Οι φετινές ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν περισσότερες πυρκαγιές, όπως και η αυτοθυσία που επέδειξε το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο κομματικής και πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε αφορμή για περαιτέρω υποβάθμιση του Σώματος και απαξίωση του προσωπικού.

  Αυτό που όφειλε να κάνει ο κος Υπουργός, ήταν να συγχαρεί το προσωπικό του Π.Σ. και να ομολογήσει ότι η πολιτική που υπηρετεί θα πλήξει περαιτέρω το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό και θα προχωρήσει στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση του Σώματος μετατρέποντας το συνταγματικό δικαίωμα και έννομο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη και της πολιτικής προστασίας, σε προϊόν, αντικείμενο εκμετάλλευσης στα χέρια ιδιωτών”.

Διαβάστε ακόμη:

Πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ στη πυροσβεστική αλλά δεν προσλαμβάνονται

10 ερωτήματα για τη δασοπυρόσβεση και τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ