Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-22 Raptor: Ο βασιλιάς των μαχητικών στέλνει τα G στο "κόκκινο" - ΒΙΝΤΕΟ

01.09.2018 | 09:30
Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο από την εξαντλητική προετοιμασία του "αρπακτικού" της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σαρώνει στο διαδίκτυο. 

Ένα αμοντάριστο βίντεο, που παρουσιάζει ένα μαχητικό αεροσκάφος “F-22 Raptor” να εκτελεί προγραμματισμένους αεροπορικούς ελιγμούς κατά την εξάσκηση για τις πτήσεις επιδείξεως που εκτελεί στις αεροπορικές εκθέσεις όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμα του αεροσκάφους F-22 περιελάμβανε ελιγμούς μεγάλης γωνίας προσβολής “angle-of-attack” (AOA), χαμηλής ταχύτητας, στροφές σε υψηλά “G”, μεταβολή ώσης (thrust vectoring), άνοδο με μετάκαυση και πολλά ακροβατικά. Το F-22 Raptor είναι αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς χαμηλής παρατηρησιμότητας. Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπορική υπεροχή αλλά είναι ικανό να αναλάβει και άλλες αποστολές όπως βομβαρδισμού και ηλεκτρονικού πολέμου. Το F-22 αυτή τη στιγμή αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αρχική απαίτηση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν για ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο θα ήταν κατασκευασμένο από προηγμένα κράματα και συνθετικά υλικά, με σύγχρονο σύστημα ελέγχου πτήσης, ισχυρούς κινητήρες, προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και, τέλος, θα είχε μειωμένο ίχνος στα ραντάρ.

Πραγματικά, η σχεδίαση του αεροσκάφους με τέτοιο τρόπο και η χρήση υλικών που απορροφούν τα ραδιοκύματα δίνουν ίχνος στα ραντάρ παρόμοιο με μιας μπίλιας! Επίσης το F-22 έχει τη δυνατότητα να πετά υπερηχητικά χωρίς μετάκαυση. Κάτι τέτοιο έχει πολλαπλά οφέλη, όπως εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση του υπέρυθρου ίχνους του αεροσκάφου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ