Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΓΔΜ: Οργή των Σκοπιανών κατά του Αμερικανικού Στρατού γιατι τους αποκάλεσε "Βορειομακεδόνες"

22.08.2018 | 14:50
Αποδέκτης της οργής των Σκοπιανών έγινε ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη γιατί τους αποκάλεσε "Βόρειο Μακεδόνες" σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια μάλιστα οι Αμερικανοί ζήτησαν και συγνώμη από τους "Μακεδόνες". 

Ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη ανάρτησε βίντεο στο Facebook με πλάνα από στρατιωτικά γυμνάσια που έκανε μαζί με τον στρατό της ΠΓΔΜ στο Κριβόλακ, στο οποίο ευχαριστούσε τους "Βόρειο Μακεδόνες" και την "Βόρεια Μακεδονία" (σ.σ. το όνομα στο οποίο συμφωνήσαν τα Σκόπια στην συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα). Σε λίγες ώρες εξαγριωμένη Σκοπιανοί έκαναν εκατοντάδες αρνητικά σχόλια ισχυριζόμενοι ότι είναι "Μακεδόνες" και όχι "Βόρειο Μακεδόνες".Μετά τις αντιδράσεις του κοινού, το βίντεο κατέβηκε από την σελίδα και ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη ζήτησε συγνώμη για το "λάθος" του.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

"Ζητούμε συγγνώμη για το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, όπου αναφέρθηκε με λάθος όνομα η "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Το βίντεο κατέβηκε. Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τον Στρατό της "Μακεδονίας" και λυπούμε για το λάθος ", ανέφερε η δήλωση.Πηγή makfax.com.mk

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ